Osim što je pun vitamina i minerala, kiseli kupus sadrži posebne bakterije koje poboljšavaju varenje
Kiseli kupus, koji je često na trpezi tokom zime, pomaže u borbi protiv prehlade i čisti problematičnu kožu. Snižava telesnu težinu i pomaže neutralisanju neželjenih efekata spoljašnje sredine. Ova fermentisana hrana nije samo ukusna, već može da ojača imuni sistem i pomaže pravilnom procesu varenja.
Osim što je pun vitamina i minerala, kiseli kupus ima mnogo korisnih fitohemikalija koje se stvaraju fermentacijom.
Fermentisani kupus sadrži posebne bakterije koje utiču na imunološki sistem. Sprečava probleme sa ešerihijom koli, salmonelom i kandidom. Ove korisne bakterije iz kupusa pomažu i u borbi protiv slobodnih radikala i poboljšavaju varenje.
Kao i jogurt, kiseli kupus je pun korisnih bakterija koje mogu pomoći u održavanju ravnoteže unutar gastrointestinalnog trakta. Često se koristi za lečenje uznemirenog stomaka kao i povećanje zdrave flore u crevnom traktu.
PRVI DAN
Doručak: Oko 170 g nemasnog sira, kriška integralnog hleba
Ručak: Varivo od 200 g kiselog kupusa, 100 g svinjskog mesa, kruška
Večera: Salata od 150 g kiselog kupusa, četiri veće rotkvice i jednog krastavca. Salatu preliti sosom od 1 dl jogurta pomešanog sa jednom kašičicom mlevenih oraha
DRUGIDAN
Doručak: Salata od jedne banane, 150 ml nemasnog jogurta i jedne kašike preko noći natopljenih ovsenih pahuljica
Ručak: Supa od 200 g kiselog kupusa, 100 ml čorbe od povrća i 50 ml soka od jabuke. Dodajte dve slatke crvene paprike
Večera: Salata od 200 g kiselog kupusa i 150 g barene ribe sa sokom od limuna
TREĆI DAN
Doručak: Salata od jedne pomorandže i 150 g nemasnog sira posuta semenkama suncokreta
Ručak: 150 g pržene ribe i 150 g kiselog kupusa
Večera: Salata od 100 g kiselog kupusa prelivenog kašikom maslinovog ulja, palačinke od integralnog brašna i banane
ČETVRTI DAN
Doručak: Kriška integralnog hleba, 50 g sira, jedna jabuka
Ručak: 200 g pečene govedine ili ćuretine, 150 g prodinstanog kiselog kupusa, nekoliko kolutova ananasa
Večera: Salata od paradajza, 100 g kiselog kupusa i 125 g slanine
PETI DAN
Doručak: Integralni hleb, pomorandža, pola jabuke
Ručak: Čorba od krompira, 150 gr piletine, 150 g kiselog kupusa sa alevom paprikom
Večera: Salata od rotkvica i krastavca, integralni pirinač, maslinovo ulje
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Novosti
#Dijeta #GubitakKilograma #Kupus #Zdravlje #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар