Kako biste sačuvali zdravlje i negovali svoju lepotu potrebno je da redovno izbegavate toksičnu hranu! Evo šta se dešava u telu kada često konzumiramo beli šećer.
Roksi Dilon, engleska naučnica i zagovornica holističke nege kože otkriva tajne dobrog izgleda koji ne zavisi od godina, nego od naše spremnosti da svakog dana posvetimo dužnu pažnju svom telu. Evo što kaže o povezanosti ishrane i izgleda...
Nezdrava hrana! Ona ima najtoksičniji uticaj na telo, posebno šećer. Kada se vari, šećer uzrokuje disfunkciju ćelijskog i hormonskog sastava. Svaki put kada jedemo ili pijemo nešto što obiluje rafiniranim šećerom, nivo šećera u krvi enormno poraste, što telo mora odmah da reguliše ispuštajući određenu dozu insulina.
S vremenom naše ćelije postaju gotovo imune na insulin, a to može da uzrokuje nastanak dijabetesa tipa 2, kada ćelije ne uspevaju iz krvi da izbace višak šećera koji tada, u formi glukoze, ostaje u krvi, nanoseći štetu vitalnim organima.
Kako se hranite, kojih pet namirnica uvijek imate u svojoj kuhinji?
Avokado, istočnjački specijalitet sezam-halvu, nemasni jogurt, kvalitetan hleb od celovitog brašna i med.
Da li preferirate zdravu ishranu i sami se zdravo hranite, konzumirate li uz to neke dodatke ishrani?
Radije konzumiram biljke nego dodatke ishrani, ali činim izuzetak jedino s tekućim vitaminom E jer ima blagotvoran uticaj na ženski hormonski sastav. Istraživanja su pokazala da vrlo delotvorno poboljšava plodnost - što znači da je odličan i za optimalno hormonsko funkcionisanje organizma.
(ddl.rs/pixabay)
#LošaHrana #PressSerbia #ToksičnaHrana #UgroženaLepota #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар