петак, 28. фебруар 2020.

Kako da budete u formi čak i ako ne podnosite vežbanje?

Većina ljudi na početku godine donese odluku da će voditi zdraviji život i više vežbati. Međutim, lako je to reći a malo teže uraditi, naročito ako je reč o osobama koje i nisu toliko vredne kada je vežbanje u pitanju. Evo kako da budete u formi čak i ako ne podnosite vežbanje.






 

Ipak, izgleda da postoji rešenje. Evo kako da dođete do maksimalne razlike u izgledu uz minimalan napor.
1. Umesto sedenja, pokušajte da stojite

Sedenje na stolici kičmu uglavnom drži u savijenom položaju. Osim toga, previše sedenja povezuje se sa pasivnim životnim stilom koji je često uzročnik brojnih oboljenja i viška kilograma.

Zato, umesto da sedite, kad god vam se ukaže prilika ili želite da napravite pauzu, vi ustanite i prošetajte, naročito ako obavljate kancelarijski posao. Idite peške do posla, u busu pokušajte da stojite, a ne da sedite, izađite na pauzu za ručak, penjite se stepenicama, a ne liftom… Videćete koliko će ova mala promena rutine prijati i vašem telu i vašem duhu.
2. Radite čučnjeve poput trogodišnjaka

Da li ste znali da kada trogodišnjaci sede u čučećem položaju, oni zapravo vežbaju? Naime, čučanj je najprirodniji položaj za odmor ljudskog tela. Nažalost, oko četvrte godine, tu ulogu preuzima stolica, te tako vremenom gubimo fleksibilnost i sposobnost da sedimo u čučećem položaju.

Čučanj ne samo da drži naše bokove fleksibilnim, već i postavlja naš sistem za varenje u pravilan položaj, što olakšava rad creva. Stoga, kako biste svom organizmu osigurali ove benefite, nastojte da dnevno makar tri minuta budete u čučećem položaju i videćete kako će se to pozitivno odraziti na vašu formu i celokupno stanje vašeg organizma.
3. Vežbajte u prirodi

Do 75. godine, dve trećine nas će patiti od hronične bolesti i možda se oslanjati na farmaceutske lekove koji će nas održavati u životu… Kako biste tu fazu sprečili ili makar odložili što je više moguće, pronađite fizičku aktivnost koja vam prija i krenite sa vežbanjem na vreme.

Jedno od sjajnih rešenja jeste vežbanje u prirodi. Po parkovima ima dosta sprava za vežbanje, pa eto ideje da isprobajte neku od njih kada se sledeći put nađete u tom okruženju.
4. Krevet kao podloga za vežbanje

Najbolja stvar kod kreveta, je to što je veoma udoban, te je kao takav idealna podloga za vežbanje.

Na krevetu se možete protezati, istezati, raditi makazice ili druge vežbe za zatezanje nogu i zadnje lože, i to sve dok gledate omiljeni film ili čitate knjigu. Može li bolje od toga?

(stvarukusa/pixabay)

#BitiUFormi #NeVoliteVežbanje #PressSerbia #Vezbanje #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар