недеља, 23. фебруар 2020.

Kako da odaberete kompaniju za instalaciju alarmnih sistema?

Sasvim je jasno da je sigurnost i bezbednost neophodna svima. Bez obzira gde živite, koliki je vaš dom ili poslovni prostor i koliko se ljudi nalazi u samom objektu, sigurnosne mere bi uvek morale da budu vaš prioritet. 






S obzirom na činjenicu da su sigurnosni sistemi potrebni svima, a ne samo onima koji se u tu tehnologiju razumeju, shvatamo da je jedini način da uređaje pravilno instaliramo tako što ćemo angažovati stručna lica. Međutim, naša priča o osiguranju doma na tome se ne završava. 

Naime, tržište alarmnih sistema je poprilično veliko, pa se u cilju pokrivanja velike potražnje javlja i velika ponuda. Samim “guglanjem” naići ćemo na brojne kompanije u našem okruženju koje nude usluge prodaje proizvoda i instalacije alarmnih sistema

Pomnim istraživanjem ponude na sajtovima različitih kompanija, možda ćemo moći da uočimo detalje i razlike u ceni ili kvalitetu izvođenja radova. Ipak, uzevši u obzir da se većina potencijalnih korisnika ne razume u alarmne sisteme i njihovu ugradnju, niti u to kako alarmni sistemi funkcionišu, takvo istraživanje može iziskivati mnogo vremena, a ostaviti nas bez konkretnih rezultata. 

Na sreću, postoje metode koje nam mogu pomoći da lakše odlučimo kojoj ćemo kompaniji pokloniti svoje poverenje i prepustiti joj montiranje alarmnih sistema u našem domu.

Prikupljanje informacija od komšija, prijatelja i poznanika


Ne postoji lakši način za donošenje odluka od prikupljanja informacija putem opuštajućeg ćaskanja. Ako niste sigurni koja kompanija zaslužuje vaše poverenje, definitivno se prvo raspitajte kod prijatelja, komšija, poznanika ili članova porodice. Ako neko od vaših bližnjih već ima instaliran alarmni sistem, dobićete informacije iz prve ruke o funkcionisanju i isplativosti samih uređaja, ljubaznosti osoblja i efikasnosti celog procesa ugradnje. 

Ukoliko su vaši “ispitanici” zadovoljni proizvodima i uslugama, eto najbolje preporuke za neku kompaniju. Čak i ako nisu zadovoljni postignutim rezultatom, to vam može pomoći da suzite izbor i precrtate određenu kompaniju sa liste. Osim informacija o samoj kompaniji, na ovaj način možete dobiti vredne podatke i o tipu uređaja koji biste trebalo da potražite, budući da je i ponuda različitih alarmnih sistema poprilično velika.

Reputacija je važna


Bez obzira na koji način dolazite do informacija o određenoj kompaniji, sami istražite dosadašnju reputaciju. Na internetu ćete verovatno naići na forume gde se korisnici usluga i proizvoda izjašnjavaju o određenoj kompaniji ili brendu. Dodatne informacije možete zatražiti čak i od same kompanije. 

Pojedine kompanije će na svoj sajt postaviti studije slučaja, gde se može videti kako je kompanija strateški donela odluke i rešila određeni problem - u ovom slučaju instalirala alarmne sisteme. Ako ne možete da pronađete studije slučaja, obratite se direktno kompaniji, te se raspitajte o dosadašnjim projektima i rezultatima. Takođe se možete informisati i o načinu na koji rade, kao i oblasti za koju su se specijalizovali, što može uticati na donošenje vaše konačne odluke. 

Ako ni na jedan od ovih načina ne možete da pronađete informacije koje bi svedočile o uspešno završenim projektima i zadovoljstvu mušterija, to bi svakako trebalo da predstavlja “crvenu zastavu” i upozorenje da bi potragu trebalo da nastavite na drugom mestu.

Kako da odaberete kompaniju za instalaciju alarmnih sistema?

Internet priskače u pomoć


Guglanje” nam je već prešlo u praksu, pa svaku pretragu započinjemo upravo ukucavanjem ključnih reči. U ovom slučaju  pretraga „ugradnja alarmnih sistema“ bi trebalo da vam pruži velik broj ponuđenih rezultata. 

Pretragu možete vršiti tako da pronađete kompanije koje posluju u vašoj blizini, ili na osnovu imena nekog brenda. Filter možete izvršiti i na osnovu budžeta kojim raspolažete, s obzirom na to da će finansije u velikoj meri uticati na dostupnost određenog alarmnog sistema. Kada završite sa filtriranjem po različitim osnovama, verovatno ćete suziti izbor na samo par kompanija u okruženju.

Uskladite potrebe, želje i mogućnosti


Kada suzite izbor na samo par kompanija, možete im se obratiti mejlom i pitati ih da li bi mogli da vam daju ponudu, u skladu sa vašim potrebama, željama i mogućnostima. Većina kompanija će vam izaći u susret i odgovoriti ili u elektronskoj formi, ili će vas pozvati da dođete u poslovnicu. 

Bitno je da prethodno ustanovite kolikim budžetom raspolažete, kako ne biste gubili vreme na ponude koje sigurno neće proći. Objasnite kakvu zaštitu želite, naglasite ako od nečega posebno strahujete (primera radi da će neko ući kroz prozor, zadnje dvorište, ili će se ušunjati preko terase). Postoje i opcije instalacije senzora pokreta, šok senzora, senzora na vratima i prozorima, ekoloških senzora, detektora ugljen-monoksida i dima. U skladu sa vašim potrebama, željama i mogućnostima, osoblje kompanija će vam dati ponudu, koju možete i da uporedite sa ostalim pristiglim ponudama.

Potraga za kompanijom koja će ugraditi alarmne sisteme na pravi način i kasnije omogućiti servisiranje možda deluje pomalo iscrpljujuće, ali morate imati na umu da je reč o izboru kompanije i uređaja koji će vas i vaše najbliže štititi od svih spoljnjih opasnosti. Dakle, alarmni sistemi su nešto čemu bi sigurno trebalo posvetiti bar onoliko pažnje koliko ste posvetili izboru kuće u kojoj živite ili automobila koji vozite.

Izvor: PRessSerbia

#PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар