петак, 5. април 2019.

Vremenska prognoza za 6. april! Evo kakvo nas vreme očekuje za vikend!

Vremenska prognoza za 6. april:  Temperatura slična današnjoj, jutarnja od 4 do 12, najviša od 15 do 20 stepeni.






Umereno oblačno sa sunčanim intervalima i u većem delu suvo, samo ujutro i delom pre podne na severu i zapadu mestimično kratkotrajna kiša.

Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, jugoistočni, na jugu Banata povremeno olujni. Najniža temperatura od 4 do 12, najviša od 15 do 20 stepeni. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%.

Za dane vikenda se zadržava vetrovito vreme u košavskom području, ali će košava biti u postepenom slabljenju u odnosu na petak, uglavnom umerenog do jakog intenziteta. U subotu suvo sa dužim sunčanim intervalima, dok će u nedelju uz više oblaka biti uslova za kišu i pljuskove u popodnevnim satima, uglavnom u planinskim predelima u južnoj polovini zemlje. Temperatura bez bitnije promene u odnosu na petak.

Sledeća sedmica nam donosi nestabilnije vreme, uz veće šanse za povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom u većem delu zemlje, ali za sada nema izgleda za obilnije padavine na širem području. Vetar u značajnom slabljenju i u skretanju na zapadne pravce. U ponedeljak za nijansu niža temperatura, dok se od utorka ponovo očekuju maksimalne dnevne temperature preko 20°C.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/SerbianMeteo

 

#6April #PROGNOZA #Vreme #VremenskaPrognoza #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар