недеља, 28. април 2019.

RECEPT DANA: Piletina sa pistaćima

Ukoliko volite pistaće, ovo će vam se definitivno dopasti. Naš predlog za danas: piletina sa pistaćima!






Kako bi se piletina sa pistaćima našla na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:
  • 1 srednje pile

  • 1/2 kg krupno mlevene junetine

  • 1 kašika suvog začina

  • 1 veza seckanog peršuna

  • 4 čena belog luka

  • 150 g seckanih pistaća

  • muskatni orah

  • biber, so, ulje

Za prilog:
  • 1 kg sitnijeg, celo pečenog krompira

  • 1/2 kg paradajza

  • 1 crni luk

  • 1 grančica celera

  • maslinovo ulje, so, biber

Priprema:
  1. Pažljivo skinite kožu s nepečenog pileta tako da ostane cela. Skinite meso s kostiju i iseckajte, dodajte mlevenu junetinu, suvi začin, seckani peršun, sitno seckani beli luk, pistaće, malo muskatnog oraha u prahu, biber, so po ukusu i umesite mesno testo.

  2. Mesnim testom pažljivo napunite pileću kožu, otvore pričvrstite čačkalicama, namažite pile odozgo uljem i s malo suvog začina i stavite u kesu za pečenje.

  3. Pecite na umerenoj temperaturi dok ne porumeni. Kad je sasvim gotovo, otvorite kesu i ostavite meso još nekoliko minuta u rerni da bi dobilo hrskavu koricu.

  4. Malo prohladite i secite na parčiće debljine 1cm. Uz ovo neobično pečenje servirajte prilog od pečenih celih krompira s prelivom od paradajza.

  5. Preliv napravite na sledeći način: oljuštite i isecite paradajz na kriške, stavite u mikser, dodajte očišćen i na četvrtine isečen crni lu, opran i osušen list celera zajedno sa drškom, maslinovo ulje, so, biber po ukusu i sve dobro izmiksajte.


Prijatno!

Foto: Print Screen

Izvor: PRessSerbia/Budoar

 

#Kuhinja #PiletinaSaPistaćima #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар