недеља, 28. април 2019.

Uskršnji delikates: Rolovana prasetina!

Za prazničnu trpezu pripremite pravi specijalitet! Naš predlog za danas: Rolovana prasetina!






Kako bi se rolovana prasetina našla na vašoj Uskršnjoj trpezi, potrebni su vam sledeći sastojci:
  • 2 filea svinjska

  • 120-150 g pršute


Fil:
  • 30 g maslaca

  • 1 glavica luka

  • 50 g slanine

  • 2 čena belog luka

  • 5 mariniranih maslina

  • 1 kašičica pinjola

  • 1 kašićica peršuna

  • bosiljak, žalfija

  • 2 kašičice senfa

  • so, začni

  • prezli

  • 1 čaša prezli

  • jaje

  • 2 kisele jabuke

Priprema:

File očistiti, osušiti i seći po dužini kao šniclu. Čekićem izlupati meso , začiniti solju, premazati začinima.

Na maslacu propržiti luk, slaninu i ohladite. Iseckati sveže začine, dodati prepžene pinjole, prezle, umućeno jaje i začine. Dodati ohlađeni luk i slaninu.

Sve umešati i masom premazati meso. Urolajte kao rolat.

Obmotajte meso pršutom ili slaninom i stavite u pleh za pečenje, kriške jabuka postavite okolo.

Foto:Camera Press

Izvor: PRessSerbia/Budoar

#RECEPTDANA #RECEPTI #RolovanaPrasetina #UskršnjaTrpeza #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар