Za prazničnu trpezu pripremite pravi specijalitet! Naš predlog za danas: Rolovana prasetina!
Kako bi se rolovana prasetina našla na vašoj Uskršnjoj trpezi, potrebni su vam sledeći sastojci:
- 2 filea svinjska
- 120-150 g pršute
Fil:
- 30 g maslaca
- 1 glavica luka
- 50 g slanine
- 2 čena belog luka
- 5 mariniranih maslina
- 1 kašičica pinjola
- 1 kašićica peršuna
- bosiljak, žalfija
- 2 kašičice senfa
- so, začni
- prezli
- 1 čaša prezli
- jaje
- 2 kisele jabuke
File očistiti, osušiti i seći po dužini kao šniclu. Čekićem izlupati meso , začiniti solju, premazati začinima.
Na maslacu propržiti luk, slaninu i ohladite. Iseckati sveže začine, dodati prepžene pinjole, prezle, umućeno jaje i začine. Dodati ohlađeni luk i slaninu.
Sve umešati i masom premazati meso. Urolajte kao rolat.
Obmotajte meso pršutom ili slaninom i stavite u pleh za pečenje, kriške jabuka postavite okolo.
Foto:Camera Press
Izvor: PRessSerbia/Budoar
#RECEPTDANA #RECEPTI #RolovanaPrasetina #UskršnjaTrpeza #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар