недеља, 28. април 2019.

Airbnb i Booking sve češći načini rezervacije smeštaja na putovanjima

Turizam se značajno promenio poslednjih godina, a vlasnici stanova i apartmana to najbolje znaju, dok hoteli beleže gubitke.






Naime, ukupan prošlogodišnji prihod popularnog sajta “Buking” od rezervacija nehotelskog smeštaja iznosio je 2,8 milijarde dolara. Takođe, veliki prihod je ostvario i interent rezervacioni sistem Airbnb.

U mnogim zemljama ili gradovima su onla

jn servisi zabranjeni, kao na kao recimo Buking travel (Booking travel) zabranjen u Turskoj. Razlog je što ljudi iznajmljuju svoje ili tuđe stanove, ne kategorizuju ih, ne prijavljuju i ne plaćaju porez.

U Beogradu se putem sajta Booking.com izdaje nešto preko 2.000 stanova, a na nivou cele Srbije oko 5.000. Broj privatnih kreveta u Srbiji, a naročito Beogradu, i dalje ne može da parira hotelskom smeštaju. Naime, samo Beograd ima sto hotela i 6.000 soba. To nije dovoljno za sve veći broj turista

Srbija je prošle godine sa 3,6 miliona noćenja zabeležila odličnu godinu, a svi ovi gosti boravili su u hotelima i registrovanom smeštaju. Prosečna popunjenost hotelskih soba u Beogradu iznosi 71,6 odsto, što je odličan podatak.

Foto:Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Budor

#Airbnb #Booking #Putovanja #RezervacijeSmeštaja #Smeštaj #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар