Mnogo čokolade i malo voća zvuči kao idealan početak recepta
Za pripremu ovih slasnih braunija potrebno vamje:
- 100g maslaca;
- 150g grubo rendane čokolade;
- 70g nezaslađenog kako praha;
- 100g brašna;
- 1/4 kašičice praška za pecivo;
- 1/4 kašičice soli;
- 200g šećera u prahu;
- 2 jaja;
- pola tegle slatka višanja bez koštice.
Stavite maslac, čokoladu i kako u posudu na pari i mešajte dok se maslac i čokolada ne rastope. Ostavite da se ohlade.
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i solju u posebnoj posudi i ostavite sa strane. Umutite šećer u prahu i jaja u mekani krem. Dodajte čokoladnu smesu i mutite dok ne postane homogena. Dodajte smesu od brašna i nastavite da mutite. Unutra stavite polovinu višanja i pomešajte.
Kvadratni kalup obložite papirom za pečenje tako da viri van ivica pleha. Sipajte testo u pleh i poravnajte. Odozgo rasporedite preostale višnje i pritisnite ih u smesu.
Ugrejte rernu na 180 stepeni oko 35 minuta, a čačkalicom za zube proveravajte da li je testo gotovo. Ostavite pečeni kolač da se ohladi u plehu oko 15 minuta. Isecite na kocke i servirajte uz toplu čokoladu.
(bonapeti.rs)
#Brauni #BrauniSaČokoladomIVišnjama #ČOKOLADA #Kolač #RECEPT #Višnje #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар