Na Veliki petak za sve pravoslavne vernike post je obavezan. Naš predlog za danas: Oslić sa povrćem.
Kako biste pripremili oslić sa povrćem, potrebni su vam sledeći sastojci:
- 250 g oslića
- 1/4 paprike
- par krišaka patlidžana i tikvica
- 1/4 manjeg crnog luka
- manji paradajz
- čen belog luka
- sok od limuna
- so, biber, peršun
- maslinovo ulje
Ribu posolite i pobiberite.Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Naseckajte povrće i propržite ga na maslinovom ulju i začinite. Zatim pospite limunovim sokom i prohladite.
Oslić položite na papir za pečenje, pa oko njega stavite povrće. Zatvorite papir kao bombonu i pecite na 220 stepeni 20 minuta.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Budoar
#Kuhinja #OslićSaPovrćem #PosnaTrpeza #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар