петак, 26. април 2019.

Posni specijalitet: Oslić sa povrćem

Na Veliki petak za sve pravoslavne vernike post je obavezan. Naš predlog za danas: Oslić sa povrćem.






Kako biste pripremili oslić sa povrćem, potrebni su vam sledeći sastojci:
  • 250 g oslića

  • 1/4 paprike

  • par krišaka patlidžana i tikvica

  • 1/4 manjeg crnog luka

  • manji paradajz

  • čen belog luka

  • sok od limuna

  • so, biber, peršun

  • maslinovo ulje

Priprema:

Ribu posolite i pobiberite.Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Naseckajte povrće i propržite ga na maslinovom ulju i začinite. Zatim pospite limunovim sokom i prohladite.

Oslić položite na papir za pečenje, pa oko njega stavite povrće. Zatvorite papir kao bombonu i pecite na 220 stepeni 20 minuta.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Budoar

 

 

#Kuhinja #OslićSaPovrćem #PosnaTrpeza #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар