Mađarska čorba za večeru ili ručak... Svakako je dobar izbor!
Ova čorba je kompletan obrok. Ništa vam neće nedostajati. Kako bi se mađarska čorba našla na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:
1 glavica crnog luka
50 ml ulja
1 pileće belo meso
1 šargarepa
koren peršuna
1/4 kelerabe
1/4 korena celera
nekoliko cvetova karfiola
100 g graška
100 g
šampinjona
1 kocka za supu
200 ml kisele pavlake
1 kašičica brašna
peršunovo lišće, so, biber, začini po želji
PRIPREMA:
Luk sitno iseckati pa sa uljem kratko prodinstati.
Dodati belo meso iseckano na kockice pa zajedno dinstati još 10 minuta.
Dodati svo sitno iseckano povrće, dodati karfiol, grašak i iseckane šampinjone i nastaviti dinstanje 5 minuta, pa naliti vodom i ostaviti da kuva 20 minuta.
Nakon 20 minuta dodati kocku, začine, pavlaku i brašno razmućeno sa malo vode.
Dodavati sastojke jedan za drugim.
Nakon dodavanja sastojaka ostaviti da vri još 2 – 3 minute pa skloniti sa vatre.
Odgore posuti peršunovim lišćem.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Budoar
#Kuhinja #MađarskaČorba #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар