субота, 2. март 2019.

Recept dana: KREMASTA PILETINA

Ukusna i sočna piletina je idealan izbor za brzi vikend ručak... Naš predlog za danas: KREMASTA PILETINA!






Kako bi se kremasta piletina našla na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:

1 belo meso

1 glavica crnog luka

1 pakovanje mešanog povrća po vašem izboru

so, biber, peršun i začini po želji

1 jaje

2 kašike pavlake

1 puna kašika brašna

PRIPREMA:

Iseckati ili samleti crni luk pa mu dodati ulje i malo vode i staviti na vatru da se dinsta.

Nakon 15 minuta dinstanja luk bi trebao da je već mekan.

Luku dodati iseckanu piletinu, naliti čašu vode, smanjiti temperaturu i kuvati luk i belo meso zajedno.

Kada je voda skoro isparila dodati povrće i začine i naliti 2 čaše vode i opet ostaviti da se kuva sve zajedno.

Povrće je gotovo za 30 minuta.

Na kraju dodati so i biber, naseckati peršunov list.

Umutiti brašno, jaje i pavlaku sa pola čaše vode.

Skloniti jelo sa vatre, umešati razmućenu masu, promešati i vratiti na vatru koju ugasimo.

Mešati lagano i proveriti odokativno količinu tečnosti.

Služite uz pirinač.

Prijatno!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Budoar

 

#KremastaPiletina #Kuhinja #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар