понедељак, 4. март 2019.

Po bakinom receptu, napravite najhrskaviju burek-pitu

Kad zamiriše domaći burek iz kuhinje sva čula se bude.






Potrebno je:

1/2 kg tankih kora
200 ml mleka
200 ml kisele vode
1 jaje
50 ml ulja
200 g sira

 

Priprema:

Jaje dobro umutiti žicom, dodati ulje, mleko i kiselu vodu i sve dobro izmešati.

Namazati 4 kore tom smešom na dno staviti sir. Koru podeliti na pola saviti ivice i uviti u rolnicu.

Ređati u pleh u koju ste stavili peh papir. Svaku rolnicu iseći oštrim nožem i naliti ostatkom preliva.

Peći na 200 stepeni C oko 30 min. da tečnost ispari i lepo porumeni.



 

 

 

(stvar ukusa)

 

#Baka #Burek #Pita #RECEPTI #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар