Domaći začin po vašem ukusu
Mnogi savetuju da se u jela ne stavljaju nikakvi gotovi začini, poput vegete i drugih mešavina, jer često sadrže velike količine veštačkih aditiva, aroma i boja.
Ipak jelo nije isto ukoliko u njega ne dodati mešavinu začina. Ipak, najzdravija i najukusnija varijanta je upravo ona koju naprvite sami u svojoj kuhinji.
Sastojci:
- 2 kg paprika
- 1 kg šargarepe
- 1/2 kg korena peršuna
- 1/2 kg crnog luka
- 1 koren celera srednje veličine
- 1 veći koren paškanata
- 750 grama soli
- 750 grama ulja
Način pripreme:
Povrće oprati i očistiti. Samleti na mašini na meso ili u blenderu. Ja koristim blender, s tim što upotrebim i lišće koje je bilo na korenu peršuna. U samlevenu masu dodati so i ulje pa sve dobro promešati. Od ove mase dobije se 5 tegli začina. Odložiti na hladno do upotrebe. Nema potrebe dodavati nikakav konzervans, jer ga so i ulje dobro konzerviraju.
(stvar ukusa)
#DOMAĆI #Kuhinja #RECEPTI #ZAČIN #Zdravlje #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар