понедељак, 25. март 2019.

Iz vaše kuhinje napravite najzdraviji dodatak jelima

Domaći začin po vašem ukusu






Mnogi savetuju da se u jela ne stavljaju nikakvi gotovi začini, poput vegete i drugih mešavina, jer često sadrže velike količine veštačkih aditiva, aroma i boja.

Ipak jelo nije isto ukoliko u njega ne dodati mešavinu začina. Ipak, najzdravija i najukusnija varijanta je upravo ona koju naprvite sami u svojoj kuhinji.

Sastojci:

  • 2 kg paprika

  • 1 kg šargarepe

  • 1/2 kg korena peršuna

  • 1/2 kg crnog luka

  • 1 koren celera srednje veličine

  • 1 veći koren paškanata

  • 750 grama soli

  • 750 grama ulja


Način pripreme:

Povrće oprati i očistiti. Samleti na mašini na meso ili u blenderu. Ja koristim blender, s tim što upotrebim i lišće koje je bilo na korenu peršuna. U samlevenu masu dodati so i ulje pa sve dobro promešati. Od ove mase dobije se 5 tegli začina. Odložiti na hladno do upotrebe. Nema potrebe dodavati nikakav konzervans, jer ga so i ulje dobro konzerviraju.

 

 

 

(stvar ukusa)

#DOMAĆI #Kuhinja #RECEPTI #ZAČIN #Zdravlje #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар