понедељак, 25. март 2019.

Hrana koja sprečava žudnju za šećerom


Svima nama se ponekad može desiti da odjednom dobijemo neizdrživu želju za šećerom, iako smo se prethodno zakleli sebi da ćemo se zdravo hraniti. U tom trenutku, posebno kada se ispred nas nalazi nešto slatko, teško je suzdržati se i ostati dosledan sebi, ali ne mora da bude tako.









Šećer je jedan od najvećih neprijatelja dobre linije i svakom od nas se sigurno desilo da imamo trenutke nezaustavljive želje prema istom koja rezultuje našim kasnijim kajanjem. Kako do toga ne bi došlo, u ishrani treba uvek naći ravnotežu i dovoljan unos svih neophodnih hranljivih materija. U nastavku pročitajte ponešto o hrani koja će se pobrinuti da nikada nemate žudnju za šećerom.

Avokado

Pored toga što ima impresivan nivo zdravih masti, avokado može biti dobar saveznik u borbi protiv želje za suvišnim šećerom. Pola avokada može biti dobra užina između doručka i ručka, a za nešto bolji ukus može mu se dodati malo soli i limuna.

Crna čokolada

Crna čokolada može biti pravi trik da unesete šećer kada vam je potreban, a da ne preterate u tome. Par kockica sa najmanje 70% kakaoa će vam pored njega dati i druge korisne materije, a sve to neće vas koštati šireg struka.

čia

Čia puding

Mogu se konzumirati u raznim kombinacijama, ali suština je da su čia semenke vrlo korisne za organizam. Veoma su bogate vlaknima, tako da vas duže drže sitim i eliminišu mogućnost da neodložno morate uneti šećer.

Cimet

Ovaj začin može se dodati u ovsenu kašu, posuti na tost ili čak staviti u kafu za efekat zaslađivanja. On vam neće podići nivo šećera u krvi, a prirodna slatkoća može zadovoljiti potrebu za njim bolje od drugih nezdravih slatkiša.

Biljni čaj

Žudnja za slatkim ponekad može biti smanjena unosom tečnosti u vaš organizam. Ukoliko biste da se zasladite nečim, probajte da umesto toga skuvate biljni čaj koji može imati prirodnu slatkoću i ujedno zadovoljiti potrebe hidracije.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/City magazin

 



#Avokado #BiljniČaj #ČiaSemenke #CrnaLokolada #Hrana #UMESTOŠEĆERA #ŽudnjaZaŠećerom #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар