уторак, 1. јануар 2019.

U salati, u obroku, u piti ili pasti: Svaka žena treba da pojede šaku susama dnevno

Nepravedno je zapostavljen u svakodnevnoj ishrani, a trebalo bi da bude obavezna namirnica, jer je susam čuvar opšteg zdravlja.






Bogatstvo vitaminima B, A, E, lecitinom, niacinom, kalcijumom, kalijumom, magnezijumom, fosforom, gvožđem, cinkom i selenom čine ga zaštitnikom srca, kostiju, zuba, lepote kože, borcem protiv slobodnih radikala…

Stručnjaci preporučuju da svakog dana ubacite šaku susama u smuti ili salatu, pospete ga preko obroka, iskombinujete sa bilo kojom pastom ili pitom… Pojačava ukus jelu, a pritom je izuzetno hranljiv.

Jača zube i zubnu gleđ, trebalo bi da bude nezaobilazan u ishrani žena, jer štiti i jača kosti, snižava krvni pritisak i smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti. Odličan je dodatak u slučaju upala i infekcija usne šupljine, pospešuje izbacivanje toksina iz organizma, ubrzava metabolizam i cirkulaciju…

Ukoliko se redovno konzumira, zbog visokog sadržaja vitamina E i cinka, primetno utiče na zdravlje kože, čuva joj i vraća elastičnost i usporava procese starenja, isušivanja i preranog stvaranja bora.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Prva

#Ishrana #Obrok #Pasta #SALATA #SUSAM #Zdravlje #Žena #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар