Mnogo je načina da pripremite punjeno belo meso, ali ovo je svakako - jedan od najukusnijih!
Kako bi se punjeno belo meso našlo na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:
- 1 kg pilećeg belog mesa
- 2 glavice crvenog luka
- 2 čena belog luka
- 200 g šampinjona
- 1/2 čaše kisele pavlake
- ulje, so, začin, biber
Priprema:
Uzimajte jedan po jedan file i napravite džep u koji ćete stavljati fil.
Usolite ih i pobiberite.
U tiganju na malo ulja ispržite sitno iseckan luk, pa dodajte na listiće isečene šampinjone.
Začinite i pustite neka se uprži tako da ispari tečnost.
Kad je gotovo, sklonite sa vatre i malo prohladite, pa dodajte pavlaku.
Sve lepo promešajte i ovim filom punite džepove mesa, pa zatvorite čačkalicom.
U nauljenu vatrostalnu posudu stavite meso, prekrijte folijom i pecite na 200 stepeni pola sata.
Skinite foliju i zapecite tako da porumeni.
Prijatno!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Budoar
#Kuhinja #PunjenoBeloMeso #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар