понедељак, 28. јануар 2019.

Kremasta Monte torta je savršen spoj najlepših sastojaka

Savršen spoj kremastih najukusnijih sastojaka.






Kora:

  • 150 g lešnika

  • 6 belanaca

  • 6 kašika šećera

  • 6 kašika brašna


Fil:

  • 6 žumanaca

  • 100 g šećera

  • 2 pudinga od vanile

  • 2 kašike brašna

  • 1 l mleka

  • 1 vanilin šećer

  • 250 g margarina

  • 100 g šećera u prahu


Još: 

  • 200 g nutele

  • 150 g petit keksa

  • 100 g čokolade za kuvanje

  • 1 šlag


Priprema:

Kora: Ulupati belanca u čvrst sneg pa postepeno dodavati šećer i na kraju brašno. Mutiti najmanjom brzinom miksera. Kalup namazati maslacem, rasporediti mrvljene lešnike i na njih rasporediti sneg od belanaca. Peći 10 minuta na 180 stepeni. Ohladiti. Ohlađenu koru prevrnuti tako da lešnici budu odozgo. Skinuti papir i vratiti obruč od kalupa. Ispecite dve kore.

Krem: Ukuvati 8 dcl mleka sa vanilin šećerom. Umutiti žumanca sa šećerom, pa dodati 2 pudinga, 2 kašike brašna i 2 dcl mleka. To ukuvati u vrelo mleko kao puding. Ohladiti uz povremeno mešanje da se ne uhvati korica.

*Margarin umutiti dobro sa šećerim u prahu, pa dodati u skroz hladan fil.

*Čokoladu otopiti na pari, malo ohladiti pa dodati u polovinu fila. Druga polovina ostaje žuta.

Nutelu malo zagrejati pa je premazati preko lešnika. Keks izlomiti i pređati po nuteli. Preko keksa staviti žuti fil, pa čokoladu. Ostaviti tortu preko noći u frižideru. Sutradan skunuti kalup i namazati šlag.

Ukrasite po želji.

 

 

 

(stvar ukusa)

#Kremasta #MonteTorta #Najlepše #Poslastica #RECEPTI #Sastojci #SavršenSpoj #Ukus #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар