субота, 26. јануар 2019.

Tulumbe iz rerne

Ovaj starinski kolač se topi u ustima. Brzo se pravi i bez prženja u dubokom ulju.






Potrebno je:

  • 6 jaja

  • 300 g brašna

  • 3 šoljice ulja

  • 6 šoljica vode


Za sirup:

  • 1 kg šećera

  • 7 dl vode

  • 1 limun


Priprema:

U odgovarajuću šerpu staviti 6 šoljica vode, dodati ulje i staviti da provri. Nakon toga skloniti sa ringel i uto dodati brašno. Potrebno je sve dobro izmešati i ostaviti da se prohladi. Nakon toga dodati jaja i izmešati.

Pripremite špric za tulumbe. U pleh u kojem ćete peći tulumbe stavite pek papir ili ga dobro podmažite uljem. Potom iz šprica istisnite tulume u pleh. Napravite dovoljno razmaka među njima tako da mogu malo i da narastu.

[caption id="attachment_120201" align="aligncenter" width="1000"]Tulumbe iz rerne Foto: Stvar ukusa[/caption]

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pecite ih oko pola sata, pa ih ostavite da se ohlade.

Priprema sirupa: U šerpu sipajte vodu i šećer. Stavite da prokuva. Kuvati oko 10 minuta pa na kraju dodati 1 limun isečen na kolutiće.

Ohlađene tulumbe prelijte sa pripremljenim sirupom.

 

 

 

(stvar ukusa)

#Domaće #Poslastica #RECEPTI #Rerna #Tulumbe #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар