Osim što je izuzetno ukusno, ovo jelo je izvrsno za dekorisanje trpeze.
Kako biste pripremili ovaj zanimljivi šareni prebranac, potrebni su vam sledeći sastojci:
- 250 g belog pasulja
- 200 g šarenog pasulja
- 150 g crnog pasulja
- 300 g mlevenog mesa
- 200 g dimljene slanine
- 5 glavica crvenog luka
- dve kašike ulja
- so, biber, kim i mirođija, po ukusu
Priprema:
Pasulj potopite uveče i sutradan ga skuvajte i procedite.
Iseckajte luk na kockice i ispržite, pa dodajte iseckanu slaninu i meso.
Začinite i lepo propržite.
Izmešajte pasulj sa prženim mesom i sipajte u nauljenu posudu za pečenje.
Pecite na 200 stepeni dvadesetak minuta.
Prijatno!
Foto: Print Screen
Izvor: PRessSerbia/Budoar
#KakoSePraviPrebranac #Kuhinja #RECEPTDANA #RECEPTI #ŠareniPrebranac #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар