среда, 9. јануар 2019.

Recept dana: ŠARENI PREBRANAC

Osim što je izuzetno ukusno, ovo jelo je izvrsno za dekorisanje trpeze.






Kako biste pripremili ovaj zanimljivi šareni prebranac, potrebni su vam sledeći sastojci:

  • 250 g belog pasulja

  • 200 g šarenog pasulja

  • 150 g crnog pasulja

  • 300 g mlevenog mesa

  • 200 g dimljene slanine

  • 5 glavica crvenog luka

  • dve kašike ulja

  • so, biber, kim i mirođija, po ukusu


Priprema:

Pasulj potopite uveče i sutradan ga skuvajte i procedite.

Iseckajte luk na kockice i ispržite, pa dodajte iseckanu slaninu i meso.

Začinite i lepo propržite.

Izmešajte pasulj sa prženim mesom i sipajte u nauljenu posudu za pečenje.

Pecite na 200 stepeni dvadesetak minuta.

Prijatno!

Foto: Print Screen

Izvor: PRessSerbia/Budoar

#KakoSePraviPrebranac #Kuhinja #RECEPTDANA #RECEPTI #ŠareniPrebranac #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар