Obrok može biti ukusan i BEZ mesa! Naš predlog za danas: boranija na grčki način!
Kako bi se boranija na grčki način našla na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:
500g boranije
2 krompira
maslinovo ulje
so
biber
2 sveža paradajza (možete koristiti konzerviran)
1 glavica crnog luka
kašika svežeg seckanog peršuna
Priprema:
U šerpi u maslinovom ulju dinstajte sitno iseckan crni luk i sitno iseckan peršun. Dodajte krompire seckane na komadiće, boraniju, izrendajte paradajz pa dodajte u šerpu. Zatim dodajte 2 čaše vode, mešajte dobro, poklopite šerpu i ostavite da se kuva oko pola sata do 45 minuta sve dok povrće ne omekša. Služite uz feta sir.
Prijatno!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Budoar
#BoranijaNaGrčkiNačin #Kuhinja #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар