среда, 2. јануар 2019.

Punjene jabuke

Ako volite jednostavne i brze dezerte, koji će zagrejati vaš organizam u hladnim zimskim danima ovo je odličan izbor za vas.






Nema ništa lepše od toplih i sočnih punjenih jabuka koje mirišu kroz celu kuću. Ako volite, dodajte im sladoled od vanile ili napravite toping od čokolade kojim ćete preliti pečene jabuke i dobićete savršenstvo.

Sastojci:

  • 4 jabuke

  • 1/2 limuna

  • 4 kašike maslaca, omekšalog na sobnoj temperaturi

  • 5 kašika voćnog muslija

  • 2 kašike meda

  • 1/4 šoljice naseckanih oraha

  • malo suvog grožđa

  • sladoled od vanile (po želji)


[caption id="attachment_117273" align="aligncenter" width="1000"]Punjene jabuke MODERNE TUFAHIJE: Preukusne punjene jabuke[/caption]

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Jabuke operite, odsecite vrhove i izdubite sredinu gde su semenke. Budite pažljivi da vam jabuke ostanu cele. Potom jabuku isprskajte limunovim sokom.

U posudu pomešajte maslac, musli, med i orahe. Potom punimo jabuke do vrha. Ređamo na pleh na kojem ćemo ih peći, stavimo ih u zagrejanu rernu i pečemo oko 20 minuta. Jabuke treba da budu mekane.

Nakon toga izvadimo ih iz rerne i ostavimo da se malo prohaldi. Pečene jabuke možete poslužiti uz sladoled od vanile ili toping od čokolade. Uživajte u fenomenalnom ukusu ove poslastice.

 

#Jabuke #Poslastica #Punjene #RECEPTI #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар