Ako volite jednostavne i brze dezerte, koji će zagrejati vaš organizam u hladnim zimskim danima ovo je odličan izbor za vas.
Nema ništa lepše od toplih i sočnih punjenih jabuka koje mirišu kroz celu kuću. Ako volite, dodajte im sladoled od vanile ili napravite toping od čokolade kojim ćete preliti pečene jabuke i dobićete savršenstvo.
Sastojci:
- 4 jabuke
- 1/2 limuna
- 4 kašike maslaca, omekšalog na sobnoj temperaturi
- 5 kašika voćnog muslija
- 2 kašike meda
- 1/4 šoljice naseckanih oraha
- malo suvog grožđa
- sladoled od vanile (po želji)
[caption id="attachment_117273" align="aligncenter" width="1000"] MODERNE TUFAHIJE: Preukusne punjene jabuke[/caption]
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Jabuke operite, odsecite vrhove i izdubite sredinu gde su semenke. Budite pažljivi da vam jabuke ostanu cele. Potom jabuku isprskajte limunovim sokom.
U posudu pomešajte maslac, musli, med i orahe. Potom punimo jabuke do vrha. Ređamo na pleh na kojem ćemo ih peći, stavimo ih u zagrejanu rernu i pečemo oko 20 minuta. Jabuke treba da budu mekane.
Nakon toga izvadimo ih iz rerne i ostavimo da se malo prohaldi. Pečene jabuke možete poslužiti uz sladoled od vanile ili toping od čokolade. Uživajte u fenomenalnom ukusu ove poslastice.
#Jabuke #Poslastica #Punjene #RECEPTI #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар