недеља, 6. јануар 2019.

Kako se sprema PEČENA BUNDEVA

Pečena bundeva je jedan od tradicionalnih specijaliteta koji se za Badnje veče priprema u mnogim domovima u Srbiji!





Naizgled je sasvim jednostavno, ali za dobru pečenu bundevu - treba biti majstor!


Potrebne su vam:

  • 2 bundeve

  • 3 kašike meda

  • sok od jedne pomorandže

  • maslinovo ulje


Priprema:

Bundevu isecite na komade, kako vi želite.

U šolji pomešajte med, sok od od pomorandže i ulje .

U pleh stavite papir za pečenje, pa poređajte bundevu.

Svako parče prelijte pripremljenom smesom i pecite na 200 stepeni oko četrdeset minuta, da bundeva omekša.

Kada je izvadite iz rerne, možete je posuti šećerom ili morskom solju, po želji.

Prijatno!

Foto: Print Screen

Izvor: PRessSerbia/Budoar

#KakoSePraviPečenaBundeva #PečenaBundeva #PoslasticaDana #RECEPTI #SpecijalitetiZaBadnjeVeče #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар