среда, 2. јануар 2019.

Kako se pravi ROZEN TORTA?

Čuvena je i omiljena u mnogim porodicama. I vi je možete napraviti veoma lako! Naš predlog za današnju poslasticu: rozen torta!






Kako bi se rozen torta našla na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:

  • 1 pakovanje kora za rozen tortu

  • 250 g šećera

  • 1,5 dl vode

  • 300 g mlevenih oraha

  • 2 kašike kakaoa

  • 2 vanilin šećera

  • 1 kašika soka od limuna


za glazuru


  • 200 g šećera u prahu

  • 2 kašike vrele vode

  • nekoliko kapi ekstrata za boju i ukus koji želite.


Priprema:

Šećer i vodu špinujte desetak minuta, pa dodajte sve ostale sastojke.


Dobro promešajte i filujte kore.

Poslednju koru ne filujte, nego na nju stavljate glazuru.

Za glazuru: dobro umutite šećer sa vrelom vodom (da postane  potpuno penasto). Dodajte ekstrat po želji i prelijte preko torte.

Tortu poslužite sutradan, kako bi kore lepo omekšale.

Prijatno!

Foto: Print Screen

Izvor: PRessSerbia/Budoar

#KakoSePraviRozenTorta #PoslasticaDana #ReceptZaRozenTortu #RozenTorta #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар