петак, 25. јануар 2019.

Kako se pravi LIMUN TORTA?

Ova slojevita, aromatična poslastica, bogata vitaminima, idealna je za hladne zimske dane! Naš predlog za poslasticu dana: limun torta!






Kako bi se limun torta našla na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:
za koru


  • 400 g brašna

  • 250 g šećera

  • 100 ml maslinovog ulja

  • 1 prašak za pecivo

  • 350 ml vode

  • isceđen sok jednog limuna


za fil


  • 4 dl vode

  • sok od jednog limuna

  • 1 puding od limuna

  • 3 kašike šećera

  • 100 g mlevenih lešnika


za premazivanje


  • džem po želji


za posipanje












Priprema:

Umutite vodu i šećer, da se rastopi, pa dodajte ulje i limunov sok.

Zamesite ovo sa brašnom i praškom za pecivo i pecite u kalupu koji ste obložili papirom za pečenje.

Kada se torta ohladi, presecite je na pola, da dobijete dve kore.

Za fil skuvajte puding u vodi sa šećerom i limunovim sokom, pa malo prohladite i pomešajte sa mlevenim lešnicima.

Koru premažite džemom po želji, pa isfilujte filom i odozgo stavite drugu koru.

Premažite ponovo džemom i posolite mlevenim lešnicima, pomešanim sa malo šećera u prahu.

Prijatno!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Budoar

 

#LIMUN #LimunTorta #PoslasticaDana #Poslastice #RECEPTI #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар