субота, 26. јануар 2019.

"Beograde, dobro jutro" u dva toma u knjižarama

Svojevrstan omaž voljenom gradu, emisija "Beograde, dobro jutro" Dušana Radovića, u dva toma, od danas se može kupiti u beogradskim knjižarama u novom ruhu, u izdanju Lagune.






Prva knjiga obuhvata period od jula 1975. do novembra 1976. kada je Dušan Radović iz Studija B, sa tog visokog mesta, oko pet stotina puta uživo pozdravio Beograd, svakoga jutra u 7 časova i 15 minuta.

U drugoj knjizi su Radovićeva obraćanja slušaocima u vremenu od aprila 1977. do maja 1978. godine.

Ove knjige predstavljaju izbor tekstova iz emisije Prvog programa Studija B - "Beograde, dobro jutro", beogradske radio-stanice koja se nalazila na najvišem, 23. spratu Palate Beograd u Masarikovoj ulici.

Ovoj vrsti pisanja teško je i verovatno nepotrebno odredjivati ime i rod.

Autor bi najradije i emisiju i knjigu smatrao skromnim doprinosom beogradskom folkloru, usmenom predanju Beograda našeg vremena.

Kada je počeo pozdravljati Beograd i Beograđane u julu 1975. godine, Dušan Radović nije mogao znati dokle će stići.

"Kao i sve drugo, i ovaj posao treba raditi samo dok ima smisla i završiti ga na vreme. Ograničene su naše mogućnosti da mislimo i govorimo prvi put, da naša zapažanja budu nova i mlada. Sve drugo su samo odjeci već izgovorenih misli i slika", poručio je Radović.

Probajte da opet zavolite Beograd, i ono beogradsko u sebi uz knjige "Beograde, dobro jutro 1" i "Beograde, dobro jutro 2".

Foto: Print Screen

Izvor: PRessSerbia/B92

#Beograde #DobroJutro #DušanRadović #DvaToma #Knjige #Laguna #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар