субота, 1. децембар 2018.

RECEPT DANA: PRŽENA BUKOVAČA

Ako vam je dosadilo da stalno spremate ista jela, razbijte monotoniju izvanredno ukusnim obrokom od pržene bukovače.






Kako bi se na vašem stolu našla pržena bukovača, potrebni su vam sledeći sastojci:

  • 800 g bukovače

  • 2 veze rukole

  • veza mladog luka

  • 2 čena belog luka

  • 50 g putera

  • 2  kašike ulja

  • 2 kašike vinskog sirćeta

  • 3 kašike sirovog suncokreta

  • so i malo bibera


Priprema:

Bukovaču, ako je krupna, isecite na sitnije komade i isecite koreni deo ako je tvrd.

Puter razgrejte u tiganju i pržite bukovaču desetak minuta. Malo promešajte i pritisnite, posolite, pobiberite i dodajte sitno iseckani beli luk.

Bukovaču izvadite u činiju, pa u tiganj sa ostatkom masnoće dodajte sitno iseckan zeleni deo mladog luka i suncokret. Malo propržite i sipajte u činiju sa bukovačama.

Rukolu očistite i isecite i zajedno sa belim delom mladog luka začinite uljem, sirćetom.

Posolite i pobiberite, pa i to sipajte u činiju sa bukovačom.

Sve dobro promešajte i služite odmah.

Prijatno!

Foto:; Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Budoar

#Kuhinja #PrženaBukovača #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар