недеља, 30. децембар 2018.

Kućica od čokolade, fantastično Božićno čudo...

Kućica od čokolade svakako može biti interesantna u Božićno vreme. Posebno je interesantna dečici, pa ako joj zafali neki deo nemojte se ljutiti na njih.






Potrebno je:

  • Kalup za kućicu

  • Čokolada bela

  • Čokolada tamna

  • Podloga na kojoj će se kućica montirati

  • Fišeci od masnog papira

  • Šećer u prahu

  • Sito za prosejavanje šećera u prahu

  • Četkica

  • Čaša koja će pridržati prvu stranicu

  • Vata za dim iz dimnjaka


KUĆICA OD ČOKOLADE IZRADA

1. Belu i tamnu čokoladu istopite u mikrotalasnoj ili na pari. Ukoliko nemate čokolade u komadićima, onda pre topljenja čokolade naseckajte kako bi se brže istopile.

2. Na kalupu prvo belom čokoladom iscrtajte konture prozora i vrata. Učinite to pomoću fišeka od masnog papira. Stavite kalup u frižider da se stegne.

3. Zatim tamnom čokoladom popunite sve praznine u kalupu isto pomoću fišeka, tako će vam biti urednije. Stavite kalup u frižider da se čokolada stegne.

4. Nakon što izvadite stegnutu čokoladu iz kalupa, ponovite postupak još jednom.

5. Kada imate gotove delove oba krova iscrtajte belom čokoladom po udubljenjima. Isto iscrtajte konture na borićima i dečici belom čokoladom. Ostavite u frižideru da se čokolada stegne.

6. Nastavite da sastavljate kućicu tako da na donji deo delova stranica nanesete belu čokoladu, a na bočne delove nanesite tamnu čokoladu. Tako pomoću čokolade spajajte kućicu. Za prvu stranicu biće vam potrebna čaša koja će sprečiti da stranica padne, kasnije ju možete skloniti.

7. Nakon bočnih strana zalepite krov, a potom i dimnjak.

8. Pre postavljanja dimnjaka po sredini na spoj krovova nanesite belu čokoladu, kao sneg. Isto donje stranice dimnjaka lepite belom čokoladom, a bočne tamnom. Na kraju oko dimnjaka nanesite belu čokoladu, kao sneg i na površinu krova. Nakon što se čokolada stegne u dimnjak postavite vatu koja će dati efekat dima.

9. Oko kućice po tacni nanesite belu čokoladu koja će dati efekat snega, ali pripazite da čokolada nije jako tečna, jer će se sasvim izjednačiti, a u cilju nam je da dobijemo neravnine. Na deo gde su vrata od kućice ostavite mesta za stazu.

10. Nakon što se čokolada lagano počne stezati postavite dečicu i boriće oko kućice.

11. Sa četkicom po stazi premažite belu čokoladu.

12. Na kraju po krovu kućice posipajte šećer u prahu za efekat snega, možete malo i oko kućice.



 

 

 

(stvar ukusa)

#ČOKOLADA #Kućica #Poslastica #RECEPTI #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар