субота, 29. децембар 2018.

Preukusne kocke u oblandi sa limunom

Ova kombinacija slojeva biskvita, krema i oblandi je odlična, pa se zato limun kocke ističu na tacni među mnoštvom kolača.






Obavezno ih uvrstite u kolače koje pripremate za neka slavlja. Osim što lepo izgleda, kolač je i ukusan, pa zaslužuje da se nađe u vašem stolu.

SASTOJCI:

Beli fil:

  • 300 g bele čokolade

  • 150 ml pavlake za šlag


Biskvit:

  • 4 jaja

  • 4 kašike šećera

  • 4 kašike brašna


Krem:

  • 130 g margarina

  • 120 g čokolade

  • 10 kašika šećera

  • 5 kašika vode

  • 5 kašika soka isceđenog limuna

  • 200 g oraha

  • Izribana korica jednog limuna


PRIPREMA BELOG FILA

1. Za početak bilo bi dobro prvo pripremiti beli fil.
2. Pavlaku za šlag zagrejte do vrenja.
3. Prelijte preko bele čokolade naseckane ili u kapljicama, mešajte dok se čokolada sasvim ne istopi.
4. Bela čokolada se sporije topi, tako da možete ukoliko je potrebno još kratko staviti u mikrotalasnu.
5. Ostavite fil da se ohladi i počne lagano stezati.




PRIPREMA BISKVITA

1. Žumanca penasto izradite sa šećerom.
2. Dodajte brašno i izmiksajte sve zajedno.
3. Dodajte belanca izrađene u čvrsti sneg i sjedinite.
4. Smesu izlijte na masni papir u kalup dimenzija 26 x 29 cm.

5. Stavite da se peče na 180 stepeni 15-20 minuta.
6. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.




PRIPREMA LIMUN KREMA

1. U lonac dodajte margarin, vodu, sok od limuna, šećer, iskidanu čokoladu stavite kuvati dok se svi sastojci istope.
2. Čim sklonite s vatre dodajte orahe i izribanu koricu limuna, sjedinite.




LIMUN KOCKE SLAGANJE

1. Prvo oblande isecite na dimenziju biskvita.

2. Obe oblande okrenite tako da veće kockice budu prema gore i svaku premažite sa toplom limun kremom, ostavite da se ohlade.

3. Preko svake kreme premažite beli fil.
4. Premazanu oblandu stavite na tacnu i gore postavite biskvit.
5. Na biskvit stavite drugu oblatnu, tako da kreme okrenete prema dole.
6. Na kolač postavite masni papiri i neki teret, pa stavite u frižider da se stegne.






 

#Kocke #LIMUN #Oblanda #Poslastica #RECEPTI #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар