недеља, 23. септембар 2018.

RECEPT DANA: Lazanje sa piletinom i spanaćem

Lazanje na malo drugačiji način, ali ništa manje ukusne. Mleveno meso zamenite piletinom, dodajte zeleniš i uživajte u punoći ukusa ovog fenomenalnog jela.






Za lazanje sa piletinom i spanaćem potrebni su vam sledeći sastojci:

  • 1 pakovanje testenine za lazanje

  • 3 šolje kisele pavlake (20%)

  • 300 ml bujona (pilećeg ili biljnog, po ukusu)

  • 1 šolja parmezana (rendanog)

  • 30 gr putera

  • 1 kašika maslinovog ulja

  • 0,5 glavice crnog luka (veća glavica)

  • 4 čena belog luka (sečenog na kockice)

  • 5 komada pečurki (seckanih)

  • 1 komad pileće grudi (isčene na kockice)

  • so (po ukusu)

  • crni biber (mleven, po ukusu)

  • 4 šolje belog sira (sitnog)

  • 100 g spanaća


Priprema:

Zagrejte rernu na 175 C stepeni. Testeninu za lazanje skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, da budu al dente.

U zagrejanu šerpu naspite bujon, kiselu pavlaku, parmezan i puter. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne u jedinstvenu masu.

U zagrejan tiganj dodajte maslinovo ulje i crni luk. Prodinstajte crni luk i dodajte beli luk i seckane pileće grudi. Dinstajte par minuta, pa dodajte pečurke. Dinstajte još par minuta, posolite i pobiberite i sklonite sa vatre.

Blago premazati maslinovim uljem vatrostalnu posudu za pečenje (22 x 33 cm otprilike). Ređajte sledećim redom: testenina, sitan beli sir, mešavina iz tiganja (piletina, pečurke), mešavina iz šerpe (pavlaka, parmezan…), spanać. Ređajte tako dok imate sastojaka. Na kraju pospite sa sirom.

Pecite u rerni oko 1 sat ili dok površina ne dobije zlatno brao boju. Poslužite toplo, a preko pospite parmezan ili sir po želji i ukusu. Prijatno!

Foto: Print Screen

Izvor: PRessSerbia/Stvar ukusa

 

#Kuhinja #LazanjeSaPiletinomISpanaćem #Piletina #PressSerbia #RECEPTDANA #Spanac #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар