Krompir čorba je pravi izbor za hladne dane koji su nam stigli!
Za krompir čorbu potrebni su vam sledeći sastojci:
- 3 veća krompira
- 3 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica aleve paprike
- 800 mililitara vode
- Prstohvat soli (peršun, biber, mirodjija po ukusu)
Način pripreme:
Krompire oljuštite pa isecite na komade jednake veličine. Ja uvek sečem manje kocke jer se tako brže skuvaju.
U odgovarajućoj šerpici sipajte ulje i zagrejte na umerenoj temperaturi. Dodajte kašiku brašna i uz mešanje upržite tako da postane svetlo smedje boje.. Dodajte zatim alevu papriku i još jednom dobro promešajte da se sjedine. Sada dodajte pripremljene krompiriće, pa upržite još minut sve zajedno.
Postepeno nalijte vodu, takodje uz mešanje da bi se zaprška ravnomerno rasporedila i pomešala sa vodom. Ostavite da se čorbica kuva na umerenoj temperaturi.
Kada krompirići omeknu, i čorbica postane gušća, gotovo je. Sklonite sa ringle, pa dodajte začine i dobro promešajte. Sačekajte da se čorbica malo prohladi, pa poslužite dok je još topla.
Prijatno!
Foto: Print Screen
Izvor: PRessSerbia/Receptopedija
#KrompirČorba #Kuhinja #PressSerbia #RECEPTDANA #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар