понедељак, 24. септембар 2018.

RECEPT DANA: Krompir čorba

Krompir čorba je pravi izbor za hladne dane koji su nam stigli!






Za krompir čorbu potrebni su vam sledeći sastojci:

  • 3 veća krompira

  • 3 kašike ulja

  • 1 kašika brašna

  • 1 kašičica aleve paprike

  • 800 mililitara vode

  • Prstohvat soli (peršun, biber, mirodjija po ukusu)


Način pripreme:

Krompire oljuštite pa isecite na komade jednake veličine. Ja uvek sečem manje kocke jer se tako brže skuvaju.

U odgovarajućoj šerpici sipajte ulje i zagrejte na umerenoj temperaturi. Dodajte kašiku brašna i uz mešanje upržite tako da postane svetlo smedje boje.. Dodajte zatim alevu papriku i još jednom dobro promešajte da se sjedine. Sada dodajte pripremljene krompiriće, pa upržite još minut sve zajedno.

Postepeno nalijte vodu, takodje uz mešanje da bi se zaprška ravnomerno rasporedila i pomešala sa vodom. Ostavite da se čorbica kuva na umerenoj temperaturi.

Kada krompirići omeknu, i čorbica postane gušća, gotovo je. Sklonite sa ringle, pa dodajte začine i dobro promešajte. Sačekajte da se čorbica malo prohladi, pa poslužite dok je još topla.

Prijatno!

Foto: Print Screen

Izvor: PRessSerbia/Receptopedija

 

#KrompirČorba #Kuhinja #PressSerbia #RECEPTDANA #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар