среда, 26. септембар 2018.

RECEPT DANA: Jednostavna čorba od bundeve

Bundeve polako osvajaju sve pijace u gradu! Požurite i dobavite koju, pa pripremite jednostavnu čorbu od bundeve!






Za čorbu od bundeve potrebni su vam sledeći sastojci:

  • 500 grama bundeve

  • 3 kašike maslinovog ulja

  • 500 mililitara bujona (supe)

  • Prstohvat soli, lovor, peršun, biber i kari začin po ukusu

  • 1 kašika kisele pavlake


Način pripreme:

Bundevu očistite pa isecite na manje kocke. Pripremite bujon na način koji to inače radite, a možete koristiti pileći, ili povrtni.

U odgovarajućoj šerpi na maslinovom ulju kratko propržite bundevu, tek 1-2 minuta, stalno mešajući da se ravnomerno uprži. Nalijte zatim bujonom, i ostavite da provri. Od trenutka kada provri kuvajte dalje dok bundeva fino ne omekne. Za to će biti potrebno otprilike 20min na umerenoj temperaturi..

Nakon toga dodajte začine, i uz pomoć štapnog miksera ispasirajte čorbu. Možete to uraditi i u blenderu. Ukoliko nemate ni jedno ni drugo, onda bundevu izgnječite viljškom ili pasirkom. Na kraju krajeva, možete samo s početka seći jako male komade bundeve, tako da kasnije ne pasirate.

Vratite čorbu na ringlu, dodajte kašiku kisele pavlake, dobro promešajte i pustite da provri na umerenoj temperaturi. Čim provri sklonite sa ringle, pa poslužite toplo uz tost hleb ili po ukusu!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Receptopedija

 

#ČorbaOdBundeve #Kuhinja #PressSerbia #RECEPTDANA #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар