Kremasta testenina sa mlevenim mesom i dve vrste sira zapečena u rerni.
Sos:
– 500 g mlevene junetine
- 800 g pelata
- 2 velike kašike koncentrata paradajza
- 2 šargarepe
- 2 štapa celera
- 1 crni luk
- 1 lovorov list
- 1 dl belog vina
- 1 velika kašika šećera
- so, biber
- masnoća za dinstanje
- povrtna supa (kocka) po potrebi
i još:
- 400 g testenine
- 150 g parmezana
- 300 g mocarele
Priprema:
Prvo napravite sos. Luk, šargarepu i celer očistite i naseckajte na sitno. U loncu na malo ulja podinstajte mleveno meso dok ne dobije zlatnosmeđu boj, oko 10 minuta.
Izvadite meso iz lonca, a na preostaloj masnoći izdinstajte luk dok ne omekša. Dodajte šargarepu i celer, pa dinstajte sve zajedno nekoliko minuta uz redovno mešanje.
Sve zalijte belim vinom i kuvajte dok ne ispari alkohol.
Dodajte pelat i koncentrat paradajza, pa dobro promešajte. Posolite, pobiberite, dodajte lovorov list i malo šećera.
Vratite u lonac mleveno meso, smanjite temperaturu, poklopite i pustite da se kuva oko sat vremena. Povremeno promešajte sos. Po potrebi i želji dodatno začinite.
Ukoliko je sos gust, dodajte malo supe.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#Makarone #RECEPTDANA #RECEPTI #ZapečenaTesteninaSaMesomISirom #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар