среда, 2. фебруар 2022.

RECEPT DANA: Zapečena testenina sa mesom i sirom

Kremasta testenina sa mlevenim mesom i dve vrste sira zapečena u rerni.






Sos:

– 500 g mlevene junetine

- 800 g pelata

- 2 velike kašike koncentrata paradajza

- 2 šargarepe

- 2 štapa celera

- 1 crni luk

- 1 lovorov list

- 1 dl belog vina

- 1 velika kašika šećera

- so, biber

- masnoća za dinstanje

- povrtna supa (kocka) po potrebi

i još:

- 400 g testenine

- 150 g parmezana

- 300 g mocarele

Priprema:

Prvo napravite sos. Luk, šargarepu i celer očistite i naseckajte na sitno. U loncu na malo ulja podinstajte mleveno meso dok ne dobije zlatnosmeđu boj, oko 10 minuta.

Izvadite meso iz lonca, a na preostaloj masnoći izdinstajte luk dok ne omekša. Dodajte šargarepu i celer, pa dinstajte sve zajedno nekoliko minuta uz redovno mešanje.

Sve zalijte belim vinom i kuvajte dok ne ispari alkohol.

Dodajte pelat i koncentrat paradajza, pa dobro promešajte. Posolite, pobiberite, dodajte lovorov list i malo šećera.

Vratite u lonac mleveno meso, smanjite temperaturu, poklopite i pustite da se kuva oko sat vremena. Povremeno promešajte sos. Po potrebi i želji dodatno začinite.

Ukoliko je sos gust, dodajte malo supe.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#Makarone #RECEPTDANA #RECEPTI #ZapečenaTesteninaSaMesomISirom #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар