Fino, sočno, mekano meso, sa šmekom pržene kožice i sos od šampinjona. Lako se pravi, u cenovnom rangu pristupačno svima a krajnji rezultat je više nego sjajan. Neće pogrešiti i ako ovu piletinu poslužite gostima.
Sastojci:
6 bataka sa zabatcima
400 gr svežih šampinjona
2 ravne kašike brašna + za valjanje
1 kašičica suvog začina
so i biber
sušen peršunov list
Priprema:
Batake razdvojiti, skinuti višak masnoće sa zabatka i svaki komad zaseći uz kost.
Posoliti i pobiberiti meso sa obe strane. ( za početnike to je po dva prstohvata soli za jedan komad mesa i prstohvat bibera )
Zatim svaki komad uvaljati u brašno i staviti na manju tacnu.
Zagrejati ulje u tiganju, količina ulja varira od veličine tiganja. Uglavnom, treba da imate ulja nekih 5mm.
Tiganj birajte najdublji koji imate, u suprotnom sve ćete morati da prebacujete u veću šerpu kada dodje sos.
Ulje ne treba da vam se zagreva na najjačoj vatri, nešto izmedju srednje i najjače.
Spustiti batake u vruće ulje i ostaviti da se prže nekoliko minuta sa jedne strane, okrenuti pa pržiti i sa druge strane.
Gotovo ej kada su obe strane rumene. Odložiti na tanjir pa ponoviti postupak
i sa drugom turom, u manjem tiganju biće i treća.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#BataciUSosuOdŠampinjona #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар