петак, 25. фебруар 2022.

Zašto nikad ne treba da rezervišete hotelsku sobu iznad 4. sprata?

Sledeći put kada budete rezervisali hotelski smeštaj, potrudite se da izbegnete sobe koje se nalaze iznad četvrtog sprata, ali kako kaže stručnjak za bezbednost putovanja Lojd Figin, ne bi trebalo da budete smešteni ni u sobama ispod drugog sprata.






To znači da vam ostaju samo dva sprata na kojima možete bezbedno boraviti, ako planirate da poslušate njegov savet.

Naime, bivši vojnik koji je postao guru putovanja rekao je kako smatra da treba ostati samo između drugog i četvrtog sprata, jer je tamo najbezbednije ako dođe do požara.

"Najteža stvar koja se zanemaruje jeste rizik od požara", rekao je on. Potom je dodao:

"Kada stignete u hotel, nalazite se u nepoznatom okruženju za koje mislite da je bezbedno. Problem je u tome šta ako bi se uključio požarni alarm, šta tada činimo? Znamo li gde je požarni izlaz? Kako ćemo doći do njega i da li će nas odvesti na sigurno?"

Preporučuje da, kada stignete u hotel, "uvek prođete rutom protivpožarnih stepenica, računajući broj vrata između vaše sobe i požarnih stepenica".

"Uverite se da boravite između drugog i četvrtog sprata hotela, jer vatrogasne merdevine retko sežu iznad četvrtog sprata", rekao je.

Ako želite da budete posebno oprezni, Lojd Figin, koji je između ostalog i autor Vodiča za preživljavanje putovanja, smatra kako treba izbegavati da izgovarate broj svoje sobe naglas i umesto toga tražiti od osoblja da za vas zapiše broj sobe na komad papira.

"Hoteli privlače kriminalce, jer ima mnogo ljudi sa dragocenostima ili imovinom, a prijemi i predvorja su mesta gde se mogu predstavljati kao gosti. Kriminalci posebno traže ljude koji se sami prijavljuju. Kada vide osobu u baru ili restoranu, znaće da je njihova hotelska soba prazna", upozorava.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ b92

#HotelskaSoba #SAVETI #Zanimljivosti #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар