Neodoljivo kremaste i savršeno ukusne!
Sastojci:
Za testo:
250 ml vode,
100 ml ulja,
na vrh kašičice soli,
150 g brašna,
1 kesica praška za pecivo,
4 jajeta.
Za fil:
1 l mleka,
10 kašika šećera,
3 kesice pudinga od vanile,
1 kašika gustina,
250 g maslaca ili margarina,
1 kesica vanilin šećera.
Priprema:
Vodu, ulje i so staviti da provri. Skloniti sa ringle, dodati brašno i prašak za pecivo, pa izmešati. Kada se ohladi, dodavati jaja, jedno po jedno i mešati varjačom. Kada se formira glatko testo, puniti špric.
Špricem stavljati krofne, sa razmakom (jer će narasti) u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Smanjivati temperaturu do 150 stepeni, ali ne otvarati rernu.
Puding i gustin pomešati, pa usuti 200 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice. U 800 ml mleka staviti šećer i vanilin šećer i zagrejati, pazeći da ne provri. Usuti puding i gustin i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne. Dobro ga ohladiti i ismiksati sa umućenim maslacem ili margarinom.
Fil staviti u špric. Dobro ohlađene krofne preseći i filovati.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#PredlogZaDesert #PrincesKrofne #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар