Odlična za doručak ili večeru, a što da ne i ručak.
Sastojci:
300 g mešanog mlevenog mesa,
500 g krompira,
250 g margarina,
2 glavice crnog luka,
2 jaja,
so,
biber,
500 g kora za pitu,
250 ml kisele vode,
ulje.
Priprema: Očistite i izrendajte krompir. Rastopite deo margarina i propržite krompir. Iseckajte sitno crni luk, pa na delu margarina u drugom sudu propržite luk i mešano mleveno meso. Spojite proprženo meso i luk sa krompirom, posolite, pobiberite i dodajte jaja.
Rastopite ostatak margarina. Uzimajte po tri kore i svaku prskajte sa po malo rastopljenog margarina i kiselom vodom. Na polovinu kore nanosite fil, pa ih uvijajte u rolne i stavljajte u podmazan pleh.
Tako radite dok ne potrošite sav materijal. Poređanu pitu poprskajte sa ostatkom kisele vode i margarina i pecite u rerni 25-30 minuta na 200 stepeni.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#PitaSaMesomIKrompirom #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар