недеља, 13. фебруар 2022.

RECEPT DANA: Musaka od kiselog kupusa

Iskoristite sezonu kiselog kupusa i spremite ovo ukusno jelo.






Sastojci:

1 kg kiselog kupusa,

2 glavice crnog luka,

100 g pirinča,

so,

biber,

ulje,

400 g mlevene govedine,

3 jaja,

2 dl kiselog mleka,

1 dl mleka.

Priprema:

Na ulju propržite kiseli kupus i iseckanu glavicu crnog luka. U međuvremenu skuvajte pirinač i ocedite ga.

Drugu glavicu crnog luka propržite i dodajte mleveno meso. Kad se meso isprži skinite ga sa šporeta i dodajte so i biber. U ohlađeno meso umešajte jedno jaje.

Deo kupusa složite u dublju posudu, preko njega pospite kuvani pirinač, posolite i odozgo poređajte deo mesa. Postupak ponavljajte dok ne potrošite namirnice, tako da završite sa kupusom.

Preostala jaja razmutite sa mlekom, dodajte kiselu pavlaku, dobro izmešajte i prelijte preko musake. Musaku od kiselog kupusa zapecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#MusakaOdKiselogKupusa #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар