Iskoristite sezonu kiselog kupusa i spremite ovo ukusno jelo.
Sastojci:
1 kg kiselog kupusa,
2 glavice crnog luka,
100 g pirinča,
so,
biber,
ulje,
400 g mlevene govedine,
3 jaja,
2 dl kiselog mleka,
1 dl mleka.
Priprema:
Na ulju propržite kiseli kupus i iseckanu glavicu crnog luka. U međuvremenu skuvajte pirinač i ocedite ga.
Drugu glavicu crnog luka propržite i dodajte mleveno meso. Kad se meso isprži skinite ga sa šporeta i dodajte so i biber. U ohlađeno meso umešajte jedno jaje.
Deo kupusa složite u dublju posudu, preko njega pospite kuvani pirinač, posolite i odozgo poređajte deo mesa. Postupak ponavljajte dok ne potrošite namirnice, tako da završite sa kupusom.
Preostala jaja razmutite sa mlekom, dodajte kiselu pavlaku, dobro izmešajte i prelijte preko musake. Musaku od kiselog kupusa zapecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#MusakaOdKiselogKupusa #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар