четвртак, 3. фебруар 2022.

Kako da napravite feta sir kod kuće: Zaboravite na kupovni, omiljeni grčki sir sada napravite od 4 sastojka!


Feta sir možete da jedete na razne načine. Da stavite u pastu, da ga prepečete, da marinirate... Odlično se slaže i sa piletinom, ali i u prženicama je super.






 

Svi znamo da je domaće uvek ukusnije od kupovnog, pa pomoću ovog recept napravite nikad bolji feta sir kod kuće.


Sastojci:

  • 4 l kozijeg mleka (može i kravlje)

  • 1/2 šolje običnog jogurta

  • 1/2 šolje jabukovog sirćeta

  • 1/2 ceđenog limuna







Priprema: 

Sipajte mleko u šerpu i kuvajte. Promešajte par puta, pa kada krene polako da vri dodajte jogurt (oko 10 minuta). Opet promešajte kako biste sjedinili. Zatim sipajte sirće i limunov sok i nastavite da mešate (oko 15 minuta). Kada počne da se pojavljuje sir, nemojte da mešate, nego skidajte sa ivica i stvaljajte u sredinu. Uzmite čistu posudu i na nju stavite cediljku. Preko stavite gazu, pa sipajte sir. Tečnost sklonite sa strane, a sir dobro ocedite i ostavite tako nekoliko sati (oko 5-6 sati) da se dobro ocedi. U tečnost koja je ostala stavite 2 kašičice soli i stavite sir unutra. Držite u frižideru.

(stvarukusa/pixabay)

#FetaSir #RECEPT #Sir #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар