Zdrav izbor u kojem će čitava porodica uživati.
Sastojci:
700 g pileće džigerice,
2 kašike ulja,
300 g pirinča,
4 kašike ulja,
1 glavica crnog luka,
1 babura paprika,
so,
biber,
peršunov list.
Priprema: Džigericu očitite od žilica i operite. U tiganj stavite ulje, pa kad se zagreje stavite džigericu i pospite biberom, pa pustite da se krčka uz po malo dolivanje vode oko 20 minuta. Pred kraj ostavite da se zapeče na laganoj vatri.
U međuvremenu luk i papriku izblendirajte, pa stavite da se prodinstaju sa malo ulja i vode oko deset minuta. Zatim dodajte pirinač i nalijte pola litre vode i posolite. Povremeno promešajte dok se lagano kuva.
Pirinač bi trebao da se skuva dok voda ispari, ali ako nije dolijte još malo vode i kuvajte dok ne bude gotov. Na kraju pospite sitno seckanim peršunovim listom i poslužite toplo.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#PilećaDžigerica #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар