четвртак, 23. децембар 2021.

RECEPT DANA: Pileća džigerica sa pirinčem

Zdrav izbor u kojem će čitava porodica uživati.






Sastojci:

700 g pileće džigerice,

2 kašike ulja,

300 g pirinča,

4 kašike ulja,

1 glavica crnog luka,

1 babura paprika,

so,

biber,

peršunov list.

Priprema: Džigericu očitite od žilica i operite. U tiganj stavite ulje, pa kad se zagreje stavite džigericu i pospite biberom, pa pustite da se krčka uz po malo dolivanje vode oko 20 minuta. Pred kraj ostavite da se zapeče na laganoj vatri.

U međuvremenu luk i papriku izblendirajte, pa stavite da se prodinstaju sa malo ulja i vode oko deset minuta. Zatim dodajte pirinač i nalijte pola litre vode i posolite. Povremeno promešajte dok se lagano kuva.

Pirinač bi trebao da se skuva dok voda ispari, ali ako nije dolijte još malo vode i kuvajte dok ne bude gotov. Na kraju pospite sitno seckanim peršunovim listom i poslužite toplo.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#PilećaDžigerica #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар