Brzo se pravi, a svako ko ga proba biće oduševljen.
Sastojci:
4 jaja,
1 žumanac,
70 g šećera,
1 kesica bourbon vanilin šećer,
80 g brašna,
na vrh noža praška za pecivo,
30 g mlevenih lešnika.
Za fil:
250 g maslaca,
80 g šećera u prahu,
100 g mlečne čokolade,
150 g nugata,
2 kašičice amareta.
Priprema: Podmažite tepsiju (40×30 cm) i obložite je papirom za pečenje. Penasto umutite jaja sa žumancetom, muteći najvećom brzinom oko minut. Šećer pomešajte sa vanilin šećerom, dodajte u jaja i mutite smesu još dva minuta.
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u smesu kratko muteći. Na kraju umešati lešnike. Testo sipajte u tepsiju i pecite na 200 stepeni oko deset minuta.
Omekšali maslac dobro umutite sa šećerom u prahu. Zatim dodati čokoladu i nugat, pa sve zajedno dobro umutite. Ispečeni biskvit umotajte u papir za pečenje i ostavite ga da se ohladi.
Zatim ga odmotajte i nafilujte sa malo više od pola fila, pa urolajte. Ostatkom fila premažite rolat i ukrasite uz pomoć šprica.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#NovogodišnjiNugatRolat #PredlogZaNovogodišnjiDesert #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар