среда, 29. децембар 2021.

REEPT DANA: Teleće pečenje

Odlično kao deo praznične trpeze.






Sastojci:

1,5 kg telećeg mesa,

200 g suve slanine,

3 kašike suvog začina,

4 kašike senfa,

1,5 dl ulja,

1,5 dl vode,

1 glavica crnog luka,

so,

biber.

Priprema: Operite i prosušite teleće meso. Posolite, pobiberite ga i utrljajte začin od sušenog povrća. Celo meso namažite senfom. Obložite ga listovima slanine i zalijte uljem. Stavite celu glavicu crnog luka i nalijte vode.

Pecite meso u vatrostalnoj činiji sa poklopcem dva sata u rerni na temperaturi 220 stepeni. Teleće pečenje servirajte uz sezonsku salatu ili turšiju.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#Pečenje #RECEPTDANA #RECEPTI #TelećePečenje #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар