Odlično kao deo praznične trpeze.
Sastojci:
1,5 kg telećeg mesa,
200 g suve slanine,
3 kašike suvog začina,
4 kašike senfa,
1,5 dl ulja,
1,5 dl vode,
1 glavica crnog luka,
so,
biber.
Priprema: Operite i prosušite teleće meso. Posolite, pobiberite ga i utrljajte začin od sušenog povrća. Celo meso namažite senfom. Obložite ga listovima slanine i zalijte uljem. Stavite celu glavicu crnog luka i nalijte vode.
Pecite meso u vatrostalnoj činiji sa poklopcem dva sata u rerni na temperaturi 220 stepeni. Teleće pečenje servirajte uz sezonsku salatu ili turšiju.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#Pečenje #RECEPTDANA #RECEPTI #TelećePečenje #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар