Uživajte u ovim neodoljivim zalogajima sa svojim najdražima.
Sastojci:
1 karfiol od oko 1 kg,
300 g kobasice,
200 g pavlake,
2 jaja,
1 kašika brašna,
400 ml mleka,
50 ml ulja,
muskatni oraščić po izboru.
Priprema: Karfiol odvojite na cvetove, pa stavite kratko da se obare.
U drugu šerpu stavite ulje da se zagreje, pa upržite brašno i nalijte mleko, pa mešajte. Kad se zgusne posolite i dodajte oraščić.
Poslažite u vatrostalnu činiju karfiol, pa između cvetova zabodite komade kobasice. Od sosa ostavite tri kašike, a sa ostatkom prelijte smesu u činiji.
Ulupajte jaja sa ostatkom sosa i sve prelijte odozgo. Stavite da se peče na na 200 stepeni oko 40 minuta.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#MusakaOdKarfiola #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар