Prelepo izgledaju, a ukus savršen. Uživaćete u baš svakom zalogaju.
Sastojci:
Za bešamel sos:
400 ml mleka,
30 g maslaca,
30 g brašna,
so,
biber,
1/4 kašičice muskatnog oraščića,
60 g tvrdog sira.
Za fil:
350 g šampinjona,
300 g tikvica,
200 ml paradajz pirea,
60 g maslaca,
30 g tvrdog sira,
biber,
so.
Za palačinke:
2 jaja,
130 g brašna,
300 ml mleka,
so.
Priprema: U veću posudu prosejte brašno i napravite udubljenje u sredini. Dodajte jaja i pola količine mleka i polako umutite u glatku masu. Dodajte ostatak mleka i umutite. Posolite, pobiberite, pa promešajte. Ispecite palačinke od pripremljenog testa.
Isecite šampinjone na listiće. Tikvice i tvrdi sir narendajte na krupno rende. Zagrejte maslac i kratko propržite šampinjone. Dodajte narendane tikvice i paradajz pire, pa dinstajte dok sva tečnost ne ispari. Dodajte na kraju narendani sir i promešajte. Posolite, pobiberite i ostavite da se prohladi.
Za bešamel zagrejte maslac, dodajte brašno i pržite 2-3 minuta. Postepeno dodavajte mleko brzo mešajući sve vreme. Dodajte narendani sir i promešajte. Posolite i pobiberite. Dodajte muskatni oraščič i promešajte.
Premažite palačinke sosom i čvrsto ih zavijte. Poslažite nafilovane palačinke u vatrostalu posudu, pa ih prelijte bešamel sosom. Odozgo možete narendati po želji sir. Pecite palačinke u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta, odnosno dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#KaneloniPalačinke #Palačinke #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар