Miks voća i čokolade prosto zove na još...
Sastojci:
4 jaja,
130 g šećera,
1 kesica vanilin šećera,
1 kašika strugane kore od pomorandže,
100 g brašna,
malo cimeta,
2 kašičice praška za pecivo,
50 g gustina,
1 kašika kakaa.
Za fil:
6-7 pomorandži,
1 kesica krema od čokolade ,
400 ml slatke pavlake,
1 kašičica strugane kore od pomorandže,
25 g preliva od čokolade.
Priprema: Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dno pleha obložite papirom za pečenje. Jaja umutite mikserom sa četiri kašike vrele vode. Izmešajte šećer, vanilin šećer i koru od narandže. Dodajte u masu od jaja i mutite još 5-6 minuta. Brašno, prašak za pecivo, gustin, kakao i cimet dodajte masi. Masu sipajte u kalup i pecite 30-35 minuta.
Za fil očistite četiri pomorandže, izvadite kriške i sačuvajte sok. Voće iscedite i odmerite 200 mililitra soka. Krem od čokolade pripremite prema upustvu na kesici i izmešajte ga sa slatkom pavlakom, sokom i korom od narandže.
Patišpanj podelite horizontalno da dobijete tri korice. Trećinom krema premažite donju koru. Odozgo staviti srednju koru i obložite je kriškama narandže. Premažite polovinom preostalog krema, pa stavite treću koru i blago je pritisnite.
Tortu okolo premažite preostalim kremom. Otopite preliv za tortu i njime ukrasiti gornju koru. Ukrasite pomorandžama i čokoladom.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#ČokoladnaTorta #PredlogZaDesert #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар