уторак, 30. новембар 2021.

RECEPT DANA: Čokoladne kocke s pomorandžom

Jednostavni, a preukusni zalogaji.






Sastojci:

6 jaja,

200 g šećera,

150 g mlevenih oraha,

5 kašika mlevenog keksa,

3 veće pomorandže,

4 štangle čokolade.

Za glazuru:

150 g čokolade,

0,5-1 dl vode,

4 štangle čokolade,

100 g putera.

Priprema: Pomorandže zajedno sa korom usitnite u blenderu. Žumanca umutite sa šećerom, dodajte orahe i promešajte.

Uz neprestano mešanje postepeno dodajte i mleveni keks, pomorandže i istopljenu čokoladu.

Posebno umutite belanca, dodajte prethodnoj smesi i promešajte varjačom, pa naspite u podmazan i brašnom posut pleh, pa pecite u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

Za glazuru prokuvajte vodu sa šećerom, sklonite sa ringle, dodajte čokoladu i puter, pa mešajte dok se masa ne sjedini.

Glazurom prelijte kolač, stavite ga u frižider da se dobro ohladi, pa pre služenja isecite na kocke.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#ČokoladniKolač #Desert #Kolač #PredlogZaDesert #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija

DNEVNI HOROSKOP: HOROSKOP ZA 1.decembar 2021.

Ovo je vaš dnevni horoskop za  1.decembar 2021.godine






Dnevni horoskop: 

OVAN

Nemate vremena za predah i maksimalno ste posvećeni privatnim obavezama. Morate naći vreme za odmor i relaksaciju. Ukoliko ste slobodni, to vam trenutno prija. Imaćete lepu šansu za par dana da razmislite o ulasku u novu vezu. Povećajte unos tečnosti kroz vodu i čajeve.

BIK

Povoljan dan za one koji se bave nekom vrstom umetnosti. Nije dobro aspektovano polje novca.Imate veoma povoljne aspekte i baš danas možete odabrati pravu osobu za vezu. Povedite računa o višku kilograma.

BLIZANCI

Možete da očekujete prilično miran, čak donekle i dosadan dan. Platite zaostale račune. Moguće je da istovremeno flertujete sa dve različite osobe. Teško vam je da donesete definitivnu odluku ko vam se više sviđa. Osetljiv nervni sistem.

RAK

Pravite planove koji ne zavise od vas. Razmislite dobro o svemu. Nekad je dobro povući ručnu kočnicu. Upoznali ste neku novu, zanimljivu osobu, ali niste sigurni da li ona ima iskrene namere prema vama. Problemi sa cirkulacijom u nogama.

LAV

Imate mnogo energije i uživate u poslu koji obavljate. Moguće je i unapredjenje ako ovako nastavite. Moguće je da ćete danas rešiti svoju novu emotivnu vezu da obelodanite prijateljima. Problemi sa stomakom.

DEVICA

Nalazite se u prilično haotičnoj situaciji i teško vam je da se organizujete na pravi način. Partner vam zamera što ste se udaljili od njega. Razgovarajte sa njim o problemima koje imate. Potreban vam je odmor.

VAGA

Povoljan dan za sve one koji su na poslu okruženi ženama, imaćete veoma dobru saradnju sa svojim koleginicama. Izuzetno ste zadovoljni. Osoba koja vam se dopada vam pokazuje mnogo pažnje i presrećni ste zbog toga. Mogući su problemi sa grčevima u mišićima.

ŠKORPIJA

Ako budete bili preterano nestrpljivi, ugrozićete ishod poslovnog projekta. Potrebno je da se malo saberete. Partner nema dovoljno razumevanja za emotivne nedoumice koje vas trenutno muče i smatra da preterujete u nekim stvarima. Pojačan stres.

STRELAC

Povoljan dan za sve koji se bave tehnologijom, komunikacijama i poslovima koji se vezuju za rad na kompjuteru. Ulazite u veoma prijatan kontakt i flert sa nekom sasvim novom osobom. Preporuka je da iskoristite svoju šansu.Osetljiv nervni sistem.

JARAC

Moguće je da su vaši nadređeni rešili da vas opterete sa dodatnim zaduženjima preko vikenda. Menjajte brzo svoj hladan stav ako želite da se približite osobi koja vam se dopada. Problemi sa probavom.

VODOLIJA

Lako možete biti predmet nečije manipulacije. Povedite računa i nemojte verovati osobama koje ne poznajete dovoljno. Možete veoma lako upoznati zanimljivu osobu preko neke društvene mreže. Novo iskustvo za vas.Problemi sa migrenom.

RIBE

Morate malo da smanjite svoja očekivanja. Preterano veliki planovi nisu trenutno ostvarivi za vas. Ne dopada vam se nametljiv stav koji je vaš partner zauzeo. Deluje vam da je postao preterano nadmen i hvalisav. Problemi sa bešikom.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Glossy

#DnevniHoroskop #Horoskop #HoroskopZaDanas #PRessSerbia #PRessSrbija

Vremenska prognoza za 1.decembar

Vremenska prognoza za 1.decembar: Najniža temperatura od -5 do 2, najviša od 6 do 15 stepeni.






Ujutru oblačno, ponegde na severoistoku i istoku kratkotrajna kiša, u planinskim predelima istočne Srbije i slab sneg.

Po kotlinama magla, koja će se ponegde zadržati i tokom prepodneva. Tokom dana pretežno sunčano i osetno toplije. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni.

Najniža temperatura od -5 do 2, najviša od 6 do 15 stepeni.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ RTS

#PROGNOZA #PrognozaZaBeograd #PrognozaZaSrbiju #VremenskaPrognoza #PRessSerbia #PRessSrbija

OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE

Ovo su naslovne strane novina za 01. decembar




OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE

 

 

Foto:printscreen

PRessSerbia

#1Decembar #DanasnjaStampa #DnevnaŠtampa #DnevneNovine #NanjnovijeVesti #NaslovneStrane #News #Srbija #SrbijaVesti #Vesti #PRessSerbia #PRessSrbija

Na 2.000 kvadrata živi 500 ljudi! Migingo - najgušće naseljeno ostrvo na svetu!

Ostrvo Migingo nalazi se na jezeru Viktorija, na granici između Ugande i Kenije, i jedno je od najgušće naseljenih ostrva na svetu.






 

Iako malo po veličini, ostrvo je dom za 500 ljudi, ribara i njihovih porodica koji žive u natrpanim kolibama napravljenim od ploča i drveta.

Iako je upola manje od fudbalskog terena, ima sve što je gradu potrebno. Uprkos lošim životnim uslovima, poseduje pet barova, kozmetički salon, apoteku, kao i nekoliko hotela. To je bliska zajednica, koja je naučila važne stvari o efikasnom upravljanju prostorom.

Takozvano ostrvo od gvožđa ima veoma nejasnu istoriju. Prema nekim izveštajima, prvobitno su ga naselila dva kenijska ribara, Dalmas Tembo i Džordž Kibebe, koji su ovde došli 1991. godine i postavili temelje današnje zajednice. Drugi kažu da je to bio Uganđanin Džozef Unsubuga, koji je prvi došao ovde, a zatim doveo još svojih prijatelja pecaroša. Upravo su ovakve kontradiktorne priče i bitka za vode bogate ribom i dovele do dugogodišnjeg sukoba oko vlasništva nad Migingom između Kenije i susedne Ugande.

(24sedam.rs/owlcation.com)

#Migingo #Ostrvo #PRessSerbia #PRessSrbija

Evo šta da radite kada ste iznervirani!

Mnogo ste iznervirani, pod pritiskom i čini vam se da ćete da puknete. Samo polako, ima načina da se smirite i vratite u normalu, da sačuvate zdravlje.






 

Nekima prija šetnja, neki vole da trče, neki odlaze do reke jer ih voda smiruje, neki se smire gledajući svoj omiljeni film. A ako vam ništa od ovoga ne pomogne pokušajte na druge načine.

Stručnjaci savetuju da prvo priznate sebi da ste iznervirani i frustrirani, razdražljivi. Budite iskreni sa sobom što je odlično da krenete u rešavanje frustracije.

Ako želite da se brzo smirite odlično je da lagano brojite do deset sa dubokim udasima i izdasima. To će vam umiriti emocije a kada ste smireni bolje ćete razmišljati.

Bilo bi dobro kada ste u razdražljivom stanju a ima ljudi oko vas da nađete neko tiho mesto i polako se smirujete. Ako možete slušajte muziku koju volite, napravite par vežbica, častite sebe dobrom kaficom i kolačićem misleći na lepe stvari.

Razmislite da li je situacija zaista bila takva da ste se doveli do ivice konflikta i razdražljivosti. Možda ste samo premoreni. Odmorite se, odspavajte, sutra je novi dan i novi početak.

Ali ako ste često razdražljivi, nervozni potražite savet lekara. To može biti znak da imate probleme sa mentalnim zdravljem.

(dominomagazin.rs/pixabay)

#Nervoza #Pomoc #PRessSerbia #PRessSrbija

Vujović: Građani Srbije zaslužuju tačne podatke o kvalitetu vazduha

Neverifikovani  sajtovi i aplikacije  o kvalitetu vazduha građane dovode u zabludu






Vujović: Građani Srbije zaslužuju tačne podatke o kvalitetu vazduha

Sve češće čujemo kako je Beograd najzagađeniji grad na svetu, o čemu pojedini mediji u Srbiji izveštavaju preuzimajući podatke sa raznih sajtova i aplikacija poput waqi.info, airvisual.com i drugih, koji su neverifikovani i netačni, čime se građani dovode u zabludu, izjavila je danas ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Ministarka je kao primer navela prikaz podataka objavljenih na sajtu www.waqi.info koji je prema ažuriranim podacima u 11 časova pokazao da je PM2.5 na lokaciji Beograd - Stari grad iznosio 61 mikrogram po kubnom metru, dok su u isto vreme zvanični i verifikovani podaci na sajtu www.amskv.sepa.gov.rs pokazali koncentraciju PM2.5 na istoj lokaciji od 16,9 mikrograma po kubnom metru.

Vujović: Građani Srbije zaslužuju tačne podatke o kvalitetu vazduha

Vujović je istakla da podaci koje prikazuje sajt www.waqi.info nisu tačni i da njihov izvor nije Agencija za zaštitu životne sredine kako navode. Ona je dodala i da pomenuti sajt navodi da svi podaci koje prikazuje nisu validni u momentu objavljivanja i da mogu biti izmenjeni zbog kvaliteta podataka.
- Građani Srbije zaslužuju da imaju tačne i pouzdane informacije o kvalitetu vazduha koji udišu. Apelujem na sve da se prilikom informisanja šire javnosti rukovode zvaničnim podacima, a ne podacima sa nepouzdanih sajtova za koje nije utvrđeno na osnovu kojih kriterijuma objavljuju podatke. Agencija za zaštitu životne sredine meri kvalitet vazduha u skladu sa zakonodavstvom Republike Srbije i koristi međunarodno priznate metode i standarde, zbog čega su ti podaci jedino relevantni – poručila je Vujović.

 

Foto:MZŽS

PRessSerbia

#IRENAVUJOVIĆ #KvalitetVazduha #MinistarstvoZivotneSredine #ZagadjenjeVazduha #PRessSerbia #PRessSrbija

Ako ste imali ove simptome najverovatnije ste preživeli blaži moždani udar: Mnogi ih zanemare a to je opasno!

Verovatno mislite da moždani udar pogađa samo stare ljude, ali svaki doktor kaže da ovo može da se desi bilo kome. Evo šta treba da znate o ranim znacima, čak i kada ste mladi.






 

Oštećen, zamagljen ili gubitak vida

Početak moždanog udara može da izazove slabljenje vida na jedno ili oba oka. 44% ljudi koji su doživeli udar su rekli da je gubitak vida snažan simptom.

Iznenadna glavobolja i vrtoglavica

Prema rečima Dejvida Njumana sa univerziteta za neurologiju, vrtoglavica je snažan znak za moždani udar kod žena mlađim od 45 godina. Ako osetite ovo potražite medicinsku pomoć.

Nepovezan jezik

Najraniji znak moždanog udara je kada počnete da govorite nepovezano. U početku su to male zablude oko doba dana ili vremena. Možete početi da govorite kao u delirijumu i izgubiti sposobnost da govorite, što dovodi do konfuzije.

Iznenadno slabljenje udova

Iznenadan osećaj slabljenja ili mlitavosti ruke ili noge može biti jak znak za moždani udar. Ovo može dovesti do paralize ili kolabiranja. U većini slučajeva je paraliza povezana sa mozgom koji pati od moždanog udara. Najbolje je da ispružite ruke sa dlanovima na gore 10 sekundi i ako vam jedna ruka padne, onda će se pokazati znak za slabljenje mišića.

Bol na jednoj strani lica

Bol nije čest simptom moždanog udara, međutim, ako osetite iznenadnu bol u udovima ili posebno na jednoj strani lica, onda je znak očigledan.

Glavobolje i migrene

Oštra glavobolja je čest pokazatelj za moždani udar. Studije su pokazale da među 588 volontera koji su osetili oštru glavobolju sa moždanim udarom su u većini bili mladi sa migrenama. Takođe je pokazano da ovo češće pogađa žene nego muškarce. Ako osetite ovakav simptom, potrebno je da odradite magnetnu rezonantnu tomografiju.

Slabljenje lica

Ako vam je lice polu-paralizovano, ovo je ekstreman pokazatelj da možete imati moždani udar.

Iscrpljenost

Studije su takođe pokazale da među pogođenim ljudima, žene više pokazuju znake umora, konfuzije, dezorijentacije i iscrpljenosti. Još jedan pokazatelj moždanog udara.

Štucanje

Ovaj znak upozorenja utiče uglavnom na žene i može dovesti do naglog konstantnog štucanja. To je zbog moždanog udara koji napada centar za disanje u mozgu.

Nedostatak vazduha i podrhtavanje

Kada vas napadne moždani udar, možete osetiti iznenadan gubitak vazduha i otežano disanje. Ovo ukazuje na srčanu aritmiju zbog nedostatka kiseonika. Iako je pretežno kod žena, ovo je još jedan pokazatelj koji ne treba ignorisati. Kako biste izbegli udar, važno je da vodite zdrav život, da se redovno bavite aktivnostima i da se odmarate. Smanjite alkohol i kilažu. Pušenje bi trebalo da ostavite momentalno.

(srbijadanas/pixabay)

 

#MOŽDANIUDAR #Simptomi #PRessSerbia #PRessSrbija

BEZ SINA ULAZI U NOVU GODINU Aleksandra Prijović otkrila razlog rastanka s mezimcem!

Aleksandra Prijović ponosna je na svoju karijeru i poziv koji je odabrala, ali njen posao sa sobom nosi i neke negativne strane.






Pevačica koja je veoma vezana za svog sina Aleksandra, danas je održala konferenciju za novinare povodom nastupa koji će imati za Novu godinu i otkrila da sa svojim sinom ipak neće biti u najluđoj noći.

- Nije vreme još da on dolazi na moje nastupe, mali je još, ali biće prilike. Možda nekada kada budem pevala na moru, pa da ga dovedem pola sata da vidi kada kreće moj nastup. Ovo ipak počinje kasnije, nije to još za njega - izjavila je Aleksandra okupljenim novinarima.

Izvor: PressSerbia/Nemazabranjenih

#AleksandraPrijovic #Pevacica #PRessSerbia #PRessSrbija

TONI CETINSKI NA KLINICI ZA ESTETSKU HIRURGIJU Pevač priznao šta će korigovati na sebi: "Dugo sam ovo želeo, srećan sam"

Muzičar Toni Cetinski iznenadio je pratioce objavom na društvenim mrežama iz jedne klinike za estetsku hirurgiju.






Naime, pevač je rešio da obavi ono što već dugo želi, pa je u Hrvatskoj otišao na transplataciju kose i o tome obavestio pratioce na Instagramu.

- Već dugo sam imao želju otići na transplantaciju kose i srećan sam što zbog toga nisam morao da otputujem izvan granica "Lijepe Naše" jer je doktorka i stručnjak za kosu u tom području uverljivo najbolja - napisao je Toni.

- Iskreno se veselim rezultatima! - dodao je on, a kako će izgledati u narednom periodu saznaćemo verovatno vrlo brzo.

#Pevac #ToniCetinski #PRessSerbia #PRessSrbija

PRIZNALA DA NE ZARAĐUJE OD PEVANJA Evo kako Kaja dolazi do para!

Nakon što je ćerku poslala na studije u Ameriku, pevačica je počela zajednički život sa fudbalerom u zdanju koje je nekada bilo kapela.






Kaja Ostojić već neko vreme živi u Francuskoj sa dečkom, fudbalerom Mateom Pavlovićem. Oni su se uselili u zgradu koja podseća na pravi dvorac, te za “Blic” prenosi prve utiske o novom domu, ali i zbog čega je uglavnom ona zadužena za sve kućne poslove

- Preselili smo se u jedan jako lep mali grad blizu Pariza, a zgrada u kojoj smo uzeli stan ima jednu viševekovnu priču iza sebe. Naime, izgrađena je u 18. veku i tada je tu bila zgrada vojske i mala kapela, koja je i dalje tu. Pre nekoliko godina rekonstruisana je u stambenu zgradu pri čemu je zadržala tu estetiku. Čim sam je ugledala poželela sam da živimo baš tu i oboje smo se odmah složili da će tako i biti - kaže Kaja i odgovora na pitanje da li je sada Mateo, pošto živi u dvorcu, tretira poput princeze:

- Što se tiče Matea, stvarno ne mogu da se požalim. Štaviše, predivno je, a o sreći se ćuti.

Pevačica ne krije da joj sve manje nedostaje domovina.

- U poslednje vreme uživam u Francuskoj više nego ikad, zadovoljna sam sa novom sredinom i ne žuri mi se nazad u Srbiju ili Belgiju. Ćerka mi je u septembru otišla u Ameriku na koledž, tako da nemam više potrebe da se pomeram odavde. Počela sam redovnije i da odlazim na utakmice, više se družim sa ljudima, a i bez toga, meni zaista nikada nije dosadno. Uvek nađem zanimaciju i nije mi neophodno neko veliko društvo da bi mi bilo zabavno.

Takođe ne krije da je za njenu sreću najzaslužniji hrvatski fudbaler, koji se trudi da joj ispuni sve želje.

- Ponosna sam na sve, iskreno, kada je Mateov i moj zajednički život u pitanju. Od sitnica preko onih krupnih stvari. Ponosna sam na sve što smo prošli i o čemu maštamo. Nije uvek bilo lako, pogotovo na početku, ali kad se ljudi iskreno vole i drže zajedno, sve se prevaziđe. Što se raspodele poslova tiče, ja sam tu tradicionalno vaspitana, tako da se uglavnom ja brinem o svim kućnim poslovima, mada je on zaista tu za mene u svakom trenutku.

Pevačica ističe da je iz loših iskustava izvukla važne poruke.

- Dosta mi je naškodila ta moja otvorenost i neposrednost, toliko toga izvučeno je iz konteksta. Ali svako vreme nosi svoje breme. I sve je to jedna životna škola.

Retko nastupam, ali zarađujem od Instagrama

Kako joj je trenutno život usmeren na Francusku, Kaja ne krije da pauzira sa pevačkom karijerom, te retko nastupa, ali zato je pronašla drugi vid zarade - putem društvenih mreža.

- Istina je da sam u poslednje vreme pogodila nekoliko sponzorstava od kojih sam imala zaista pristojnu novčanu nadoknadu koja mi je pokrivala troškove, ali je činjenica da mi nije bilo lako u poslednjih par godina. Činjenica je i da ja nisam neko ko se previše bavi svojim Instagramom, tako da sam naspram toga prilično zadovoljna.

#KajaOstojic #Pevacica #PRessSerbia #PRessSrbija

"TATA, POKLONI MI 100 DINARA": Ognjen Amidžić podelio razgovor sa sinom koji je napunio osam godina

Voditelj Ognjen Amidžić juče je proslavio sinu Matiji rođendan, a tom prilikom se oglasio na društvenim prežama porukom, te je podelio sa pratiocima šta je od njega sin tražio za rođendan.






Amidžić, pored toga što je ostvaren na poslovnom planu, uživa u srećnom braku sa top-modelom Danijelom Dimitrovskom sa kojom ima sina Matiju. Poznati par godinama uspešno izbegava skandale i uživa u ljubavi, a njihov mezimac je plod velike ljubavi.

- Moj najdraži sin Matija, napunio je danas osam godina. Poduvao je svećice i zamislio želju. Kad su ga pitali šta si zamislio, rekao je: "Ne znam da li će se ostvariti, ali zamislio sam da mi tata pokloni 100 dinara" - napisao je Ognjen.

#OgnjenAmidzic #Sin #Voditelj #PRessSerbia #PRessSrbija

IMAO TEGOBE SA DISANJEM, ZAVRŠIO I NA KLINICI Miroslav Ilić je samo jednom pričao o dugogodišnjem problemu

Zdravlje Miroslava Ilića (70) bilo je ugroženo, sudeći po tome kako je jednom prilikom pričao da se nije osećao dobro i da lekari nisu imali rešenje za njegov problem.






Naime, folk muzičar imao je zdravstvene tegobe zbog alergija, koje su ga iscrpele.

- Već dve godine kuburim sa alergijom i često se ne osećam dobro. Lekari nikako ne uspevaju da ustanove na šta sam alergičan i ja se nerviram zbog toga. Poštujući sugestije doktora, podvrgao sam se svim neophodnim analizama, ali i dalje ne znamo šta konkretno uzrokuje moje alergijske reakcije i šta bi trebalo da izbegavam da bih sebi olakšao situaciju. Najgore mi je kada dođe proleće, tada mi baš bude loše, a posebno zbog toga što sam stalno na putu radi nastupa, a pored toga imam mnogo obaveza i zbog snimanja koja znaju da se oduže i samim tim deluju prilično iscrpljujuće - rekao je ranije Ilić.

Takođe, on je išao na infuzije i borio se za svoj oporavak, te je bio vrlo optimističan kada su u pitanju prognoze njegove bolesti, piše "Stori".

- Inače, nemam gušenja koja su karakteristična za neke alergije, već mi se samo nos zatvori. Da zlo bude gore, ja inače imam probleme sa sinusima, pa kada mi se alergijske reakcije pojačaju, disanje mi bude sasvim otežano. Pre nekoliko dana toliko mi nije bilo dobro, pa sam morao da odem na kliniku da primim infuziju, pa su mi tada lekari dodatno dali još i neke voćne koktele koji su dobri za to. Ne znam ni ja šta je, živim kako moram, pa šta bude biće - optimistički je zaključio pevač tad.

#MiroslavIlic #Pevac #Zdravlje #PRessSerbia #PRessSrbija

JASNA ŠEKARIĆ POSTALA BAKA: Oglasila se iz Egipta i objavila sliku - Dobrodošla na svet, Sofi (FOTO)

Višestruka olimpijska, svetska i evropska prvakinja u streljaštvu Jasna Šekarić (55) podelila je lepe vesti na društvenim mrežama.






Jasna se, naime, oglasila iz Egipta i postavila fotografiju sa unukom, koja je raznežila sve, piše “Blic”.

- Dobrodošla na svet, Sofi! - navela je ona u opisu slike.

- Nadam se da ćeš mojoj Lei doneti isto toliko radosti i lepote koliko je i ona u moj život! Do zvezda... Novi život, moja krv! - dodala je Jasna, dok su se komentari oduševljenih pratilaca nizali.



 










Прикажи ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели Jasna Šekarić (@jasna.sekaric)






#Baka #JasnaŠekarić #Unuka #PRessSerbia #PRessSrbija

TAJNA ČUVANA 17 GODINA: Željko Joksimović napravio katastrofalan potez, zbog ovoga pesma “Lane moje” nije pobedila na Evroviziji?

Pre tačno 17 godina pevač Željko Joksimović takmičio se sa pesmom "Lane moje" na muzičkom takmičenju "Pesma Evrovizije" u Istanbulu gde je osvojio drugo mesto.






Srbija, definitivno nikad neće zaboraviti da je upravo Ruslana "krivac" za to što je tadašnji predstavnik Srbije i Crne Gore, Željko Joksimović ostao "kratkih rukava", te je osvojio tek drugo mesto. Producent i menadžer Saša Mirković otkrio je dugo čuvanu tajnu zbog čega Joksimović tada nije osvojio prvo mesto. Kako kaže, krivac je isključivo sam Željko.

- Nije tajna da sam 2004. godine bio sa Joksimovićem u Istanbulu što on ističe često. Željko nije osvojio Evrosong samo iz jednog razloga, zato što je dozvolio da dođe sa Ruslanom u pratnji na naše završno veče. Samo iz tog razloga, to su ta dva poena koja smo izgubili. Mi smo napravili feštu u Istanbulu, doveli smo i trubače iz Vranja, bili smo najveći favoriti pored Ruslane. Tu se mešala i politika. Zamolio sam Željka da ne dovodi nikoga od Ukrajinaca, tu je on napravio grešku. Da nije to uradio, uzeli bismo pobedu - ispričao je Mirković.

Istakao je da podršku RTS-a nisu imali, te da su usled toga imali razne sukobe.

- Onda smo se vratili, izašli smo pred naše beznađe u Srbiji. Imali smo raznorazne sukobe, iz RTS nisu hteli da nas podrže - rekao je Mirković.

https://youtu.be/z7OvpjplJ_8

#Evrovizija #LaneMoje #Pevac #ZeljkoJoksimovic #PRessSerbia #PRessSrbija

Ko je devojka Bake Praseta sa kojim ima eksplicitni snimak? Govori tri jezika, a ZARAĐUJE VIŠE čak i od Bogdana

Anja Blagojević, poznatija kao Anja Bla i njen dečko, jutjuber Bogdan Ilić, poznat pod nadimkom Baka Prase, našli su se u žiži interesovanja na društvenim mrežama, nakon što je navodno isplivao njihov eksplicitni "kućni video".






Njih dvoje se još nisu oglasili povodom snimka, a pojavila se i analiza na društvenim mrežama da možda nije reč o njima, budući da Anja nema mladeže na leđima, a devojka sa spornog snimka ima.

KO JE ANJA BLA?

Anja je rođena 20. februara 2000. u Bosni i Hercegovini, završila je srednju Ekonomsku školu u Doboju, s obzirom na to da od malena voli da trenira, Anja je sada i profesionalni trener. Kako piše na stranici Model Management, osim bosanskog, govori još tri jezika, engleski, nemački i srpski.

Ona se od malih nogu interesuje za fitnes, a od 17. godine ozbiljno trenira. Završila je kurs za fitnes instruktora, proučila pravilnu ishranu, nakon čega je postala sertifikovani kondicioni trener. Anja se totalno posvetila svom fizičkom izgledu, pa je rešila da pomogne i drugima. Na svojim kanalima na društvenim mrežama često deli fotografije iz teretane, kao i video snimke njenih vežbi.

Pored fitnesa, Anja je i poznata influenserka, pa na Instagramu ima više od 500.000 pratilaca, dok je na Tiktoku prati skoro 300.000 ljudi, a od kako je javnost saznala za vezu sa Baka Prasetom, ona pored svojih slika često objavi i fotografiju s njim i njegovim psom Obijem.

Veliku popularnost stekla je nakon što je oblelodanila svoju vezu sa Baka Prasetom, za koju se mesecima unazad spekulisalo, ali oni nikada pre nisu pričali o tome. Međutim, Baka je nakon drame sa Kimijem, rešio da javno progovori o svom ljubavnom životu i da obelodani vezu sa Anjom.

Od kako su objavili da su u vezi, Anja i Baka se više ne ustručavaju da svoje zajedničke fotografije kače na društvenim mrežama, kao i da izbacuju zajedničke videe. Jednom prilikom istakao je da će Anja uskoro otvoriti svoj jutjub kanal, na kojem će objavljivati raznorazni sadržaj.

Baka Prase se pohvalio da Anja više zarađuje od njega, a kolaju priče da influenserka potiče iz bogate porodice.

Izvor: PressSerbia/Blic

#AnjaBla #AnjaBlagojević #PRessSerbia #PRessSrbija

DARKO LAZIĆ ŠOKIRAO IZJAVOM O ALIMENTACIJI: Ćerka dobija 50 hiljada, sin 25 - dosta mu je

Pevač Darko Lazić i njegova bivša verenica Marina Gagić sreli su se u Osnovnom sudu u Rumi, gde je održano drugo ročište po njenoj tužbi za starateljstvo i alimentaciju






Njih dvoje navodno nisu mogli da se dogovore o iznosu alimentacije, te je Gagićeva izjavila da pevač za ćerku Lorenu, koju ima sa Anom Sević, izdvaja duplo više novca.

Sada je pevač to i potvrdio.

- Ana dobija 50.000 dinara za Lorenu jer živi u gradu, gde je mnogo skuplji život. S druge strane, Marina je na selu i ima daleko manje troškove, tako da joj je dovoljno 25.000. Aleksej je mali i ne treba mu više novca, barem dok ne krene u školu - rekao je pevač i dodao da mu Gagićeva "poslednjih nedelja pravi pakao od života".

Izvor: PressSerbia/Informer

#DarkoLazic #Pevac #PRessSerbia #PRessSrbija

NOVI ALBUM BORISA NOVKOVIĆA – "GORI ULICA"!iri

 35 diskografskih godina Borisa Novkovića






Boris Novković u svoju diskografiju je upisao 16 studijskih albuma, brojne singl ploče i kompilacije. U godini u kojoj obeležava 35 godina od izlaska svog prvog albuma "Kuda idu izgubljene djevojke...", publika željna prave energije rock and rolla ima priliku uživati i u novom studijskom albumu pod nazivom “Gori ulica”.

Borisov rokerskiji pristup na albumu dao se naslutiti singlovima "Dinamit", "Pun mjesec, ti i ja", "Gori ulica", "Ljeto je" i "Moja djevojka". Borisove pesme su ljubavne tematike, a u stihovima širi pozitivu koja je u ovim izazovnim vremenima itekako potrebna.

[caption id="attachment_246793" align="alignnone" width="1000"]BORIS NOVKOVIĆ PREDSTAVALJA NOVI SINGL „Moja djevojka“ Foto: Raul Brzić[/caption]

Za jedan od svojih prvih singlova "Dinamit" Boris je rekao kako najbolje opisuje novi album, ali i njega u muzičkom smislu. Među dvanaest pesama koliko ih sadrži novi album, Boris je jednu pesmu posvetio i Zagrebu, "Moj grad bez ljudi" koja je nastala 2020. godine u vreme lockdowna i zemljotresa. Pored hit singlova na albumu se nalaze i četiri dosad neotkrivena singla: "Srebro", "Ti si vrag", "Ispod starog mosta" i "Nisam više sam". Većinu aranžmana na albumu potpisuje Borisov saradnik Hrvoje Prskalo, ujedno i producent albuma.

"Mogu reći da sam u Hrvoju Prskalu pronašao izuzetno kvalitetnog saradnika. On je oslobodio jednog duha iz mene te sam se opustio i vratio svojim prvim muzičkim energijama rock and rolla."

Aktuelni singl "Moja djevojka" Boris je nedavno poetski opisao: "Sad već polako možete osetiti atmosferu čitavog albuma koju bi usporedio s nadrealnim putovanjem u moj svet čudesa, poput onog Alisinog iz bajki. Taj svet i album, kao i ova pesma, ispunjeni su kosmičkom ljubavi i pozitivom koja nam svima danas toliko treba. To je moj mali doprinos i otpor ovom sivom vremenu. Širite pozitivu kroz male stvari i ljudske geste; to je jedini način da učinimo svet sutra boljim."

Boris Novković jedan od najuspešnijih i najpopularnijih regionalnih kantautora čiji su albumi prodavani u zlatnim i platinastim tiražima, a svi njegovi novi hitovi kao i oni stariji, poput "Kuda idu izgubljene djevojke", "Jači i od sudbine", "Daleko", "U dobru i zlu", "Dok svira radio", "Eloiz", “Vukovi umiru sami “ redovno se mogu čuti na svim radio stanicama.

Novi album "Gori ulica" je u prodaji u Srbiji u izdanju Jugotona.

https://youtu.be/Lyn_qwS9XBQ

#Album #BorisNovkovic #Pevac #PRessSerbia #PRessSrbija

Odlična za imunitet – kašica za bebe od samo 3 sastojka!

U hladnijem periodu godine, važno je da zaštitite svoju bebu od gripa i drugih virusa koji vrebaju. Donosimo vam recept za kašicu za bebe koja je odlična za imunitet.






 

Plač bebe usled prehlade i temperature može poremetiti i vaš bioritam, pa je uvek bolje sprečiti nego lečiti.

Sastojci ove kašice su svima poznati kao zaštitnici imuniteta.

Sastojci

– 100 grama pilećeg belog mesa.

– šaka karfiola

– šaka brokolija

Priprema

Piletinu kuvajte pola sata, a nakon toga dodajte brokoli i karfiol u istu vodu.

Kada se sve skuva, procedite, stavite sve u blender i dodajte malo vode u kojoj se sve kuvalo.

(objektiv.rs/pixabay)

#Deca #IMUNITET #KašicaZaBebe #PRessSerbia #PRessSrbija

Ko je devojka Bake Praseta sa kojim ima eksplicitni snimak? Govori tri jezika, a ZARAĐUJE VIŠE čak i od Bogdana!

Anja Blagojević, poznatija kao Anja Bla i njen dečko, jutjuber Bogdan Ilić, poznat pod nadimkom Baka Prase, našli su se u žiži interesovanja na društvenim mrežama, nakon što je navodno isplivao njihov eksplicitni "kućni video".






Njih dvoje se još nisu oglasili povodom snimka, a pojavila se i analiza na društvenim mrežama da možda nije reč o njima, budući da Anja nema mladeže na leđima, a devojka sa spornog snimka ima.

KO JE ANJA BLA?


Anja je rođena 20. februara 2000. u Bosni i Hercegovini, završila je srednju Ekonomsku školu u Doboju, s obzirom na to da od malena voli da trenira, Anja je sada i profesionalni trener. Kako piše na stranici Model Management, osim bosanskog, govori još tri jezika, engleski, nemački i srpski.



 










Прикажи ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели ANJA (@anjablaa)






Ona se od malih nogu interesuje za fitnes, a od 17. godine ozbiljno trenira. Završila je kurs za fitnes instruktora, proučila pravilnu ishranu, nakon čega je postala sertifikovani kondicioni trener. Anja se totalno posvetila svom fizičkom izgledu, pa je rešila da pomogne i drugima. Na svojim kanalima na društvenim mrežama često deli fotografije iz teretane, kao i video snimke njenih vežbi.

Pored fitnesa, Anja je i poznata influenserka, pa na Instagramu ima više od 500.000 pratilaca, dok je na Tiktoku prati skoro 300.000 ljudi, a od kako je javnost saznala za vezu sa Baka Prasetom, ona pored svojih slika često objavi i fotografiju s njim i njegovim psom Obijem.

Veliku popularnost stekla je nakon što je oblelodanila svoju vezu sa Baka Prasetom, za koju se mesecima unazad spekulisalo, ali oni nikada pre nisu pričali o tome. Međutim, Baka je nakon drame sa Kimijem, rešio da javno progovori o svom ljubavnom životu i da obelodani vezu sa Anjom.



 










Прикажи ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели ANJA (@anjablaa)






Od kako su objavili da su u vezi, Anja i Baka se više ne ustručavaju da svoje zajedničke fotografije kače na društvenim mrežama, kao i da izbacuju zajedničke videe. Jednom prilikom istakao je da će Anja uskoro otvoriti svoj jutjub kanal, na kojem će objavljivati raznorazni sadržaj.

Baka Prase se pohvalio da Anja više zarađuje od njega, a kolaju priče da influenserka potiče iz bogate porodice.

Izvor: PRessSerbia/Blic

#AnjaBla #BakaPrase #EKSPLICITNISNIMAK #PRessSerbia #PRessSrbija

Šta način KIJANJA govori o VAŠOJ LIČNOSTI? ČETIRI tipa koja otkrivaju osobine koje vas krase!


Način na koji kijate navodno može da pokaže posebne osobine koje vas krase.






Postoje neka društvena pravila koja važe kod kijanja u zapadnoj kulturi. Potpuno prihvatljivo “čišćenje nosa” u Šangaju, izazvalo bi preke poglede u Evropi.

Jedno istraživanje pokazalo je da svaka osoba sledi svoja pravila pri kijanju, što otkriva mnogo o našem karakteru, piše Brightside.

Ova četiri načina pokazuju vaše posebne osobine.

Glasno kijanje

Ovakvi pojedinci uživaju u kijanju. Obično su glasni i ne smeta im kijanje u bilo kojoj situaciji. Uporni su i samouvereni i osećaju se prijatno u društvu, prenosi aura.ba.

Tiho kijanje

Ovakav način kijanja povezan je sa povučenim osobama koje ne žele da privlače pažnju na sebe. Oni će držati nos tokom kijanja ili će proizvesti jedva čujni zvuk. Obično su pristojni i svesni šta je društveno prihvatljivo, a šta ne. Uz to, osetljiviji su na komentare i kritike drugih.

Ponavljajuće

Ovakav tip kijanja povezuje se sa osobama koje žele da budu u centru pažnje. Mnogi od njih kijaju između dva i pet puta, ali većina ih je pritom jako glasna. "Serijsko" kijanje kod drugih izaziva neprijatnos, jer ih automatski povezuju sa narušenim zdravljem i bolestima.

Paranoično

Ove osobe nakon kijanja panično čiste kapljice koje su ostavili na površinama raznim dezinfekcionim sredstvima. Jako paze na svoju okolinu i brine ih šta drugi misle o njihovom izgledu.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Aura.ba



#GlasnoKijanje #Karakter #Kijanje #Ličnost #TihoKijanje #Zanimljivost #PRessSerbia #PRessSrbija

Tri topla i UKUSNA napitka za laku noć

Ove večeri umesto za čaj, opredelite se za ukusne poslatice.








#Kakao #Noć #San #SPAVANJE #ToplaČokolada #ToploMleko #PRessSerbia #PRessSrbija

JOKIĆ SE VRATIO, DENVER PREKINUO CRNI NIZ: Nagetsi slavili na Floridi, Nikola se "osvetio" Majamiju

Košarkaši Denvera slavili su nad Majamijem sa 120:111, a srpski košarkaš Nikola Jokić pružio je maestralnu partiju.






Ovo je bila prva utakmica Srbina otkako je povredio zglob ruke zbog kojeg je pauzirao nekoliko mečeva.

Takođe, ovo je bila utakmica od posebnog značaja jer je to bio "revanš" Majamiju za utakimcu u Koloradu koja je protekla u senci incidenta.

Navijači na Floridi su srpskog košarkaša dočekali zvižducima, ali uorkos toj atmosferi Jokić je odigrao maestralno - upisao je 24 poena, 15 skokova i 7 asistencija.

https://youtu.be/ZTGaGWF4irg

Jokića su pratili Eron Gordon sa 20 poena, četiri skoka i pet asistencija, te Bouns Hajland sa 19 poena.

Najjefikasniji u Majamiju bio je Bem Adebajo sa 24 poena, a uz to je dodao i 13 skokova i šest asistencija.

Majami sada ima skor od 13 pobeda i osam poraza, dok je Denver na polovičnom učinku posle 20 odigranih utakmica.

Izvor: PRessSerbia/Kurir

#Denver #Nba #NikolaJokic #PRessSerbia #PRessSrbija

10 razloga da posetite paviljon Srbije na Svetskoj izložbi Ekspo 2020

“Svetska premijera globalne inovacije virtuelnog oživljavanja praistorijskog čoveka, koja dolazi iz Srbije, zauvek će promeniti veliki broj industrija”, navodi Juronjuz, koji Srbiju naziva silicijumskom dolinom Balkana, poziva na izložbu o Tesli i Milankoviću i na nastup Stefana Milenkovića.






Jedan od vodećih svetskih informativnih kanala Juronjuz objavio je opširan tekst u kojem taksativno navodi 10 razloga zbog kojih treba posetiti Paviljon Srbije na Svetskoj izložbi Ekspo 2020 Dubai, među kojima se kao svetska inovacija posebno izdvaja projekat srpske nauke i gejming industrije – virtuelno oživljavanje praistoriskog čoveka iz Lepenskog vira, uz pomoć vrhunske metahuman tehnologije.

„Prvi put u istoriji, posetioci Paviljona Srbije moći će da upoznaju i komuniciraju sa autentičnim, pokretnim i prilagodljivim 3D licem čoveka koji je zaista živeo u praistorijskim vremenima i umro na obalama reke Dunav u Srbiji, pre više od 10.000 godina. Arheološke rekonstrukcije antičkih lica su odavno poznate, ali srpski naučnici su ovu nauku podigli na potpuno novi nivo. Oni su spojili znanje stečeno proučavanjem kostiju (osteologije) sa naukom o DNK i drugim forenzičkim procesima, ne samo da bi stvorili tačno, realistično 3D lice čoveka koji je umro pre deset milenijuma, već da bi ga animirali i “vratili u život” sa realističnim izrazima lica. Srpski naučnici to zovu Digitalna ljudska tehnologija (DHT)”, navodi Juronjuz.

Juronjuz prenosi i izjavu naše naučnice Sofije Stefanović, fizičke antropologinje i kreativne ambasadorke nacionalne platforme Srbija stvara, na bazi čije analize kostiju je prvo urađen realističan 3D model praistorijskog čoveka, a potom je uz pomoć vrhunske metahuman tehnologije, poznate domaće gejming kompanije, praistorijski čovek virtuelno “oživeo”.

„Koristimo novu tehnologiju pod nazivom Digital Ancient Human (DAH) koja kombinuje niz različitih metoda za izradu naučno zasnovane osteobiografije drevnih ljudi. Metode obuhvataju najsavremenije protokole za proučavanje kostiju, a te podatke koristili smo da podržimo fizičku rekonstrukciju lica na osnovu kostiju lobanje. Ovo je zatim transport rekonstruisanog lica do digitalnog biokinetičkog modela koji simulira njegovu gestikulaciju lica", objašnjava Sofija Stefanović za Juronjuz, koji navodi da će svetska premijera ove globalne inovacije, koja dolazi iz Srbije, zauvek promeniti veliki broj industrija.

“Izuzetno je važno da se u svetu čuje glas o Srbiji kao modernoj zemlji, u kojoj se rađaju ideje koje menjaju ceo svet. Mi imamo toliko toga da ponudimo svetu, posebno kada su u pitanju kreativne industrije, nauka, inovacije i već učestvujemo u rešavanju globalnih izazova čovečanstva. Ovo je dokaz da svet to i prepoznaje. Upravo su promocija naše zemlje i građenje pozitivnog imidža neki od najvažnijih razloga našeg učešća na Svetskoj izložbi. I evo, pokazuje se da smo u tome veoma uspešni i da smo nakon velike medijske pažnje u Emiratima, sada pridobili i pažnju svetske javnosti”, navodi Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade Srbije za kreativne industrije i turizam i zamenica generalne komesarke Srbije za Expo Dubai 2020.

Kao glavne razloge zašto posetioci iz celog sveta treba da posete Paviljon Srbije Juronjuz na prvom mestu ističe kreativno stvaralaštvo i inovacije sa kojima se publika može upoznati, govori o Srbiji kao o silicijumskoj dolini Balkana, ističe činjenicu da je Beograd proglašen među najkreativnije gradove na svetu, a Srbija među top-tri destinacije za digitalne nomade. Promoviše i naš startap ekosistem koji je među 10 najrazvijenijih u svetu u kategorijama blokčejna, gejminga i kao rasadnik talenata, zatim lidersku poziciju zemlje u Evropi po direktnim stranim investicijama, centar izvrsnosti za ICT rešenja u poljoprivredi, efikasnost E-uprave i izuzetan doprinos u oblasti razvoja veštačke intelogencije.

Čitaoci najuticajnijeg evropskog portala pozvani su da posete nastupe srpskih umentika na scenama u narednom periodu – Gorana Bregovića, Slobodana Trkulje, Stefana Milenkovića, ali i da virtuelno uđu u “DJ box” i “nastupaju” zajedno sa Dejvidom Getom na festivalu Egzit. Čitaoci se pozivaju da upoznaju tekovine vinčanske kulture stare 7.000 godina, srpske velikane koji su zadužili čovečanstvo poput Nikole Tesle, Mihajla Pupina, Milutina Milankovića, ali i da istraže najveća blaga naših nacionalnih muzeja, tehnoloških inovacija i turističke ponude koju predstavljamo na izložbi Ekspo 2020.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ B92

#Balkan #Srbija #SvetskaIzlozba #Turizam #PRessSerbia #PRessSrbija

OGORČENA! Oglasila se Biljana Dragojević nakon što je Dejan proveo noć sa Dalilom

Anđela Đuričić juče je izabrana za ovonedeljnog vođu, a sinoć je napravila pravu pometnju, kad je u sobu za izolaciju poslala svoju drugaricu Dalilu Dragojević i njenog bivšeg muža Dejana Dragojevića.






Ovo je zasmetalo Dalili, koja je napravila haos, pa poručila da neće ići u izolaciju, svesna da će zbog toga biti kažnjena. Dalila je ovo uradila kako bi dokazala da nije tražila od Anđele da je postavi za potrčka, što je posumnjalo nekoliko zadrugara.

Na ovu temu oglasila se Dejanova majka Biljana, koja je otkrila šta misli o Anđelinom potezu.

Biljana je okačila Anđelinu fotografiju i ispod nje stavila emodži koji označava izmet.

Za to vreme, Maja Marinković se vratila u Belu kuću, pa se zaletela kao furija na Filipa Cara, kad je čula da je Car ostavlja.

Ona ga je ščepala za vrat ponovo, a on je počeo da baca sve pred sobom, urlajući da ima fobiju od toga.

- Koga bre ti ostavljaš - ponavljala je Maja.

- Nemoj me hvatati za vrat - prepoloviću te - rekao je Car.

- Nemoj da praviš od mene budalu - vikala je Maja.

- Nemoj mene da foliraš na moje oči...Nemoj da ti pada na pamet Irma da se u moje priče petljaš. Mene možeš zaje**ti jednom ili dva puta, ali više puta - rekao je Car.

- Tu smo došli, pi*ko? - pitala je Maja.

- Nemoj da me hvataš za vrat, imam fobiju od toga - rekao je on.

- Slino jedna, lažeđ me na moje oči! Nisam ga pogledala - urlala je Maja.

- Gotova veza, završena - nastavio je Car.

https://youtu.be/E3zZq0Any7s

Izvor: PRessSerbia/Srbija Danas

#DalilaDragojević #DejanDragojević #FilipCar #MajaMarinković #Zadruga #PRessSerbia #PRessSrbija

Detoks od 50 dinara: Ovo su ČETIRI zdrave namirnice koje će vam OTOPITI SALO, a sačuvaće vas i od PREHLADE

Uštedite i vreme i novac!






Zimski meseci ispunjeni su proslavama, jakom i kaloričnom hranom i sigurno će ostaviti trag na vašem telu - koji kilogram viška, umoran izgled kože, celulit...

Čak i ako "ne zgrešite" previše kada je hrana u pitanju, detoksikacija će vam dobro doći da očistite organizam "probudite" metabolizam iz zimskog sna.

Ove četiri namirnice dokazano čiste organizam od svih toksina, vrlo su jeftine i ukusne.

Možete ih kombinovati kao smuti, kuvati, jesti kao salatu ili jesti sveže.

Šargarepa

Pozitivno utiče na vid jer obiluje vitaminom A. Pored toga, beta karoten u šargarepi štiti od makularne degenarcije, glaukoma i katarakte.

Pored toga, šargarepea smanjuje masne naslage u jetri, dok vlakna pomaže u čišćenju jetre. Redovnim konzumiranjem hrskavog narandžastog povrća smanjuje se rizik od hepatitisa, ciroze i holestaze.

Cvekla

Cvekla je odličan antioksidans koji pospešuje lakšu razgradnju toksičnih materija.


Delotvoran je u lečenju astme, reume, gihta, mokraćnih puteva, bubrega, ali nervnih oboljenja. Sadrži i supstance koje smanjuju nivoe hormona stresa.

Celer utiče na snižavanje visokih vrednosti holesterola, a pozitivno deluje i na zdravlje kože i kose.

Detoks od 50 dinara: Ovo su ČETIRI zdrave namirnice koje će vam OTOPITI SALO, a sačuvaće vas i od PREHLADE

Šljive

Šljive efikasno utiču na regulisanje funkcija digestivnog trakta i poboljšavaju varenje, imaju snažnu adetoksntioksidantnu aktivnost.

Sadrže vitamin C i fitonutrijente poput luteina, kriptoksantina, zeaksantina, neohlorogene i hlorogene kiseline. Ovakva hrana pomaže u prevenciji određenih oštećenja na ćelijskom nivou, posebno onih izazvanih oksidacijom.

Šljive su dobar izbor dijetarnih vlakana i pomažu u regulaciji funkcije digestivnog trakta. Konzumiranje šljiva i ostale hrane bogate vlaknima dva puta dnevno može pomoći u tretmanu konstipacije.

Pošto je u pitanju sezonsko voće, preporuka je da napravite džem od šljiva koji ćete čuvati u frižideru i tako uvek imati dostupan detoks namirnicu koju ste sami napravili.

Recept za džem od šljiva

Sastojci: 

  • 3 kg šljiiva

  • 1 kg šećera

  • pola kesice konzervansa

  • limun (po želji)


Priprema:

Šljive oprerite i očistite od peteljki i koštica. U šerpu u kojoj ćete kuvati pekmez ređajte red šljiva, red šećera dok ne potrošite sve šljive. Ređanje završite sa šećerom.

Ostavite da odstoji preko noći. Sutradan kuvajte pekmez - u početku na jačoj, a kasnije na slabijoj vatri. Kuvajte dugo da se pekmez skroz zgusne, tako da se vidi dno šerpe kada povučete kašikom.

Postoji još jedan način da proverite da li je džem gotov - zahvatite ga kašikom, pa ako pekmez iz nje teško pada, možete da dodate konzervans i još malo kuvate. Po želji, možete da dodate i koju krišku limuna.

Vreo pekmez sipajte u tegle koje ste prethodno oprali i sterilisali, zatvorite i ostavite zamotano u deblje krpe da stoji 24 sata da se polako hladi.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Srbija Danas



#DETOKS #DETOKSIKACIJA #PREHLADA #SALO #PRessSerbia #PRessSrbija

TANJA I DRAŠKO POČINJU ZAJEDNIČKI ŽIVOT? Dušan im upućuje jezive pretnje

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković iznajmio je stan u Banjaluci u koji će se, nakon Nove godine, doseliti i pevačica Tanja Savić sa svojim sinovima.






Oni su, navodno, odlučili da otpočnu zajednički život i ne dozvoljavaju da im bilo šta poremeti planove.

– Draško i Tanja su dosta razgovarali. Od kada se saznalo za njih u velikom su problemu, pogotovo gradonačelnik kome ne ide u prilog da se svaki dan žuta štampa bavi njime i njegovim ljubavnim životom. NJegova porodica nikako ne podržava vezu sa Tanjom, pa su čak hteli i da se rastanu, ali su shvatili da treba da se bore jer je ljubav jača od svega. Pošto im Dušan upućuje jezive pretnje, Draško je rekao Tanji da želi da mu bude bliže i da će je on zaštititi, pa je predložio da se sa decom preseli u Bosnu. Ona se nećkala i to samo zbog sinova, jer bi trebalo da promene i školu i da se naviknu na nove drugare, a samim tim dobili bi i novo okruženje - rekao je dobro obavešten izvor.

- Rekla mu je da mora da priča sa decom, pa tek onda da donese odluku. Međutim, posle nekoliko dana saopštila mu je da pristaje da se preseli u Banjaluku. Draško je bio presrećan, odmah je našao stan i odmah joj je poslao slike i snimke. Dogovorili su se da posle Nove godine ode sa decom kod njega. Stan je baš veliki, ima tri spavaće sobe, tako da će imati prostora za sve, a verovatno će i Draško veći deo vremena provoditi sa Tanjom i decom. On želi da bude siguran i da Tanju zaštiti maksimalno, a kako je poslom vezan za Banjaluku, najbolja opcija je Tanjino preseljenje.

– Dušan će da poludi kad bude čuo da se Tanja sa decom seli kod Draška, ali im neće moći ništa, biće zaštićeni tamo kao beli medvedi – zaključio je izvor.

Izvor: PRessSerbia/Star

#BanjaLuka #DraškoStanivuković #Gradonacelnik #TanjaSavic #PRessSerbia #PRessSrbija

Medvedev "prozvao" Đokovića: Mora da vodi na večeru!

Dejvis kup reprezentacija Rusije je pobedom nad Španijom omogućila Srbiji da prođe u četvttfinale završnice takmičenja.






Iako su veliki rivali, Danil Medvedev i Novak Đoković, kao nosioci svojih selekcija, ujedno su i veliki prijatelji.

Stoga je najbolji teniser Rusije i drugi igrač sveta imao zanimljiv odgovor na pitanje da li očekuje makar večeru zauzvrat od svetskog broja jedan.

"Videćemo. Sigurno neće biti večere dok traje završnica u Madridu, ali kada sve prođe što da ne",rekao je Medvedev posle svoje pobede nad Pablom Karenjo-Bustom.

Odlučujući poen Rusiji, ali i Srbiji, doneo je dubl Rubljov-Karasev, iako im taj poen ništa nije značio.

Medvedev je istakao da je "zbornaji" stigao veliki broj poruka iz Srbije, od navijača i ljubitelja tenisa.

"Primili smo veliki broj poruka od ljudi iz Srbije. Neću da kažem ko je u pitanju. Pisalo je naravno „Pobedite“, „Navijamo za vas“. Iskreno bilo je veoma zabavno. To je draž ovog formata Dejvis kupa. Mi nismo ni hteli da izbacimo Španiju ili ostavimo Srbiju. Igrali smo za sebe. Na kraju je bio takav rasplet da Srbija ima više razloga za zadovoljstvo", izjavio je Medvedev.

Srbija u četvrtfinalu igra u sredu protiv Kazahstana, a Rusija protiv Švedske dan kasnije. Dve selekcije bi mogle da se susretnu tek u finalu koje je zakazano za 5. decembar.

Izvor: PRessSerbia/Žurnal

#DanilMedevedev #DejvisKup #NovakĐoković #Rusija #PRessSerbia #PRessSrbija

понедељак, 29. новембар 2021.

RECEPT DANA: Kroasani sa čokoladom

Topli, mekani, slasni... Čik im odolite!






Sastojci:

500 g brašna,

7 g suvog kvasca,

45 g šećera,

prstohvat soli,

30 g mleka u prahu,

3 dl hladne vode,

280 g maslaca,

100 g tamne čokolade,

1 veliko jaje.

Za dekoraciju:

čokoladni preliv,

malo šećera u prahu.

Priprema: Prosejano brašno pomešajte s mlekom u prahu i malo soli. Sipajte šećer i kvasac razmućene u malo vode. Izmešajte sve sastojke i ostavite testo na toplom oko pola sata da nadođe. Premesite testo, zavijte ga u foliju i ostavite u frižideru da se sasvim ohladi. Potom ga malo istanjite, stavite krišku maslaca, preklopite i razvucite oklagijom. Ponavljajte postupak sve dok ne istrošite maslac.

Na površini posutoj brašnom istanjite testo na dugačak pravougaonik, preklopite ga na trećine, zavijte u foliju i stavite u frižider na pola sata. Podelite testo na dva dela i istanjite na krug, pa ga isecite na šest delova. Svaki pospite rendanom čokoladom ili komadićima čokolade i zarolajte.

Kroasane poređajte u tepsiju prekrivenu pek-papirom, ostavljajući dovoljno prostora između kroasana. Premažite ih umućenim jajetom i ostavite još pola sata da odstoje. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 220 stepeni 15 minuta. Ohlađene prelijte čokoladom ili pospite šećerom u prahu.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#Desert #KroasaniSaČokoladom #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija

DNEVNI HOROSKOP: HOROSKOP ZA 30.novembar 2021.

Ovo je vaš dnevni horoskop za  30.novembar 2021.godine






Dnevni horoskop: 

OVAN

POSAO: Želite po svaku cenu da se dokažete ali bi na taj način mogli da narušite odnose koje imate sa kolegama.

LJUBAV: Pokušajte da se ne obazirete na mešanje koje postoji u vašu vezu. Ljubav treba da postoji samo između vas i vašeg partnera.

ZDRAVLJE: Bolovi u grlu.

BIK

POSAO: Opterećuju vas sitnice na poslovnom polju. Kao da nikako ne možete da udesite da baš sve bude po vašoj meri.

LJUBAV: Ne dopada vam stav koji je zauzela voljena osoba i možete imati brojne rasprave sa njom.

ZDRAVLJE: Mogući problemi sa jajnicima.

BLIZANCI

POSAO: Skloni ste tome da ulazite u konflikte na poslovnom polju. Moguće je da pokazujete neke lične frustracije.

LJUBAV: Ne umete na pravi način da pokažete svoja osećanja i delujete nervozno pred partnerom.

ZDRAVLJE: Potrebno vam je više sna.

RAK

POSAO: Smatrate da je došlo vreme da polako menjate poslovnu strategiju jer su se i vaše okolnosti promenile.

LJUBAV: Potrebno vam je više fleksibilnosti u komunikaciji sa partnerom. Često ste skloni svađama.

ZDRAVLJE: Problemi sa sinusima.

LAV

POSAO: Povoljan dan je ispred vas. Poslovi će vam ići od ruke i bićete generalno zadovoljni.

LJUBAV: Imate priliku da birate osobu koja vam se najviše dopada i da je osvojite. Očekuje vas mogućnost za ulazak u novu vezu.

ZDRAVLJE: Muči vas kašalj.

DEVICA

POSAO: Nemojte previše da se oslanjate na druge ljude kada je u pitanju posao. Budite spremni da veći deo odgovornosti preuzmete na sebe.

LJUBAV: Preterano ste skloni svađama sa voljenom osobom koja bi mogla da počne da se udaljava od vas.

ZDRAVLJE: Mogući problemi sa jetrom.

VAGA

POSAO: Nalazite se ispred nove odluke. Moguće je da ćete imati priliku za promenu radnog mesta.

LJUBAV: Moguće je da između vas i voljene osobe postoje neki problemi koji su ostali nerešeni iz ranijeg perioda.

ZDRAVLJE: Puni ste energije!

ŠKORPIJA

POSAO: Imate finansijske probleme koji vas iz dana u dan sve više optrećuju. Nepovoljan period je pred vama.

LJUBAV: Moguće je da ne možete da ostvarite vezu sa osobom koja vam se dopada jer niste slobodni.

ZDRAVLJE: Stres vam škodi.

STRELAC

POSAO: Pokušavate da sve poslove završite na vreme ali uvek postoji nešto što vas dodatno usporava na ovom polju.

LJUBAV: Mogući su konflikti sa voljenom osobom i to oko nekih sitnica koje nisu zapravo toliko važne.

ZDRAVLJE: Problemi zbog ukočenosti.

JARAC

POSAO: Potrebna vam je podrška kolega kako biste mogli da ostvarite poslovni projekat kojem ste posvećeni.

LJUBAV: Veoma ste osetljivi, pa svaka pogrešna partnerova reč na vas može da deluje veoma negativno.

ZDRAVLJE: Preumorni ste.

VODOLIJA

POSAO: Potrebna vam je podrška kolega kako biste mogli da ostvarite poslovni projekat kojem ste posvećeni.

LJUBAV: Veoma ste osetljivi, pa svaka pogrešna partnerova reč na vas može da deluje veoma negativno.

ZDRAVLJE: Preumorni ste.

RIBE

POSAO: Potrebna vam je podrška kolega kako biste mogli da ostvarite poslovni projekat kojem ste posvećeni.

LJUBAV: Veoma ste osetljivi, pa svaka pogrešna partnerova reč na vas može da deluje veoma negativno.

ZDRAVLJE: Preumorni ste.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Glossy

#DnevniHoroskop #Horoskop #HoroskopZaDanas #PRessSerbia #PRessSrbija

Vremenska prognoza za 30. novembar

Vremenska prognoza za 30.novembar: Najniža temperatura od -2 do 4, najviša dnevna od 3 do 7 stepeni.






Umereno do potpuno oblačno, još hladnije i u većini mesta suvo.

Ujutro i pre podne u nižim predelima južne i jugoistočne Srbije mestimično sa slabim mešovitim padavinama (kiša i sneg), a u brdsko-planinskim sa snegom uz formiranje i manje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak, severni i severozapadni, od sredine dana u slabljenju.

Najniža temperatura od -2 do 4, najviša dnevna od 3 do 7 stepeni.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ RTS

#PROGNOZA #PrognozaZaBeograd #PrognozaZaSrbiju #VremenskaPrognoza #PRessSerbia #PRessSrbija

OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE

Ovo su naslovne strane novina za 30. novembar




OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE

 

 

Foto:printscreen

PRessSerbia

#30Novembar #DanasnjaStampa #DnevnaŠtampa #DnevneNovine #NanjnovijeVesti #NaslovneStrane #News #Srbija #SrbijaVesti #Vesti #PRessSerbia #PRessSrbija

Nesvakidašnji most koji je stvari postavio naopako


Kada se grade mostovi, najčešće se radi o potrebi da se prevaziđe prepreka u vidu veće vodene površine kako bi drumski ili železnički saobraćaj mogao neometano da funkcioniše. Ovaj most u Holandiji, međutim, stvari je postavio naopako.






 

Akvadukt Veluvemer je nesvakidašnji vodeni most koji je otvoren pre skoro dve decenije. Akvadukt je dubok tri metra, što omogućava manjim plovilima da pređu iz jednog dela jezera u drugi, prenosi KućaStil.

Ovaj neobični most izgrađen je preko saobraćajnice N302 koja povezuje dva okruga, Flevoland i Gerderland. Put seče jezero Veluvemer po kojem plove brojni brodovi i jahte.

Po jezeru plovi veliki broj brodova čija visina varira, što je predstavljalo najveću prepreku izgradnji standardnog mosta po kojem bi išla vozila. Bilo je neophodno pronaći alternativu, a rešenje do kojeg su došli bilo je jeftinije i izgleda fascinantno.

Izgrađen je put koji omogućava da se automobili kreću ispod nivoa vode, ali ne u tunelu. Kao rezultat, više od 30.000 vozila – i automobila i brodova, svaki dan se kreću po vodenom mostu i putu, ne ometajući jedni druge.

(cdm.me/googlemaps)

 



#Akvadukt #Holandija #Most #PRessSerbia #PRessSrbija

Napravite balzam za kosu od jabukovog sirćeta - za bolji rast i kosu koja se manje masti

Recept za balzam za kosu od jabukovog sirćeta - podstiče rast, čini da se koža manje masti i čisti vlasi dubinski!








 

Jabukovo sirće je prirodni eliksir koji se često koristi u svrhu zdravlja i mršavljenja, ali sve popularnije postaje njegova upotreba za negovanje kose. Sadrži brojnbe hranlnjive vitamibne i kiseline, a smatra se da izuzetno podstiče rast kose, može je posvetleti i učiniti da se sporije masti.


Hidroksilna kiselina koju sadrži jabukovo sirće pomaže da se vlasi dubinski očiste na prirodan način, a deluje i antibakterijski, stabilizuje pH kože glave i uklanja višak sebuma. Osobe koje imaju izuzetno problematičnu kožu ili kosu, važno je da se pre upotrebe jabukovog sirćeta posavetuju sa dermatologom koji će im dati najbolji savet.

Recept za balzam za kosu od jabukovog sirćeta:

Potrebno vam je:

- 4 čaše vode (800 ml),
- 10 ml jabukovog sirćeta,
- 30 ml soka od aloe vere.

Ukoliko želite da balzam lepo miriše, možete dodati 3 kapi eteričnog ulja lavande ili mente.

Pomešajte sve sastojke i čuvajte u staklenoj posudi ili boci u frižideru. Nakon pranja kose šamponom, nanesite balzam i ostavite oko 10 minuta da odstoji, pa onda lagano isperuite toplom vodom. Balzam neće isprljati, odnosno umastiti kosu, pa je ne morate ponovo prati šamponom.

(lovesensa/pixabay)

#Balzam #JABUKOVOSIRĆE #Kosa #Rast #PRessSerbia #PRessSrbija

Da li više volite rukopis ili kuckanje na tastaturi? U zavisnosti od toga u mozgu se dešava nešto neverovatno


Profesorka Odri van der Mer i njen tim godinama su istraživali prednosti rukopisa. 2017. godine ispitala je moždanu aktivnost 20 učenika, a nedavna studija ispitivala je moždanu aktivnost kod dvanaest tinejdžera i dvanaestoro dece.






 

Prema novim naučnim istraživanjima, veština pisanja je veoma bitna za dečiji razvoj, tvrde stručnjaci.

Neurolozi tvrde da pisanje rukom aktivira područja u mozgu koji nam pomažu da učimo brže i bolje i da deca brže uče da čitaju kada nauče da pišu rukom, ali i bolje generišu ideje i zadržavaju informacije.

Istraživanje je sproveo tim sa Norveškog univerziteta za nauku i tehnologiju, koji sada predlaže da nacionalne smernice moraju da obezbede deci da pohađaju neke časove rukopisa.

Profesorka Audrei van der Mer i njen tim godinama su istraživali prednosti rukopisa. 2017. godine ispitala je moždanu aktivnost 20 učenika, a nedavna studija ispitivala je moždanu aktivnost kod dvanaest tinejdžera i dvanaestoro dece.

EEG je korišćen za praćenje i beleženje aktivnosti moždanih talasa pomoću kapuljače opremljene sa više od 250 elektroda pričvršćenih za spoljnu oblogu.

Elektrode su dizajnirane da uzimaju električne impulse koje stvara mozak. Svako ispitivanje trajalo je 45 minuta po osobi, a istraživači su dobijali 500 podataka u sekundi.

Rezultati su pokazali da je mozak i kod tinejdžera i kod dece mnogo aktivniji kada piše rukom nego kada kuca na tastaturi.

Korišćenje olovke i papira daje mozgu više mesta kako biste sačuvali svoja sećanja - rekla je Van der Mer. Pisanje rukom stvara mnogo više aktivnosti u senzomotornim delovima mozga.

Mnoga čula se aktiviraju pritiskom olovke na papir, videvši slova koja pišete i slušajući zvukove koje proizvodite tokom pisanja - dodala je.

Ova čulna iskustva stvaraju kontakt između različitih delova mozga i "otvaraju" mozak za učenje. Pamtimo i učimo bolje.

Računari i pametni telefoni postali su glavni kod svih generacija, ali mlađa grupa je ceo život provela sa digitalnim uređajima.

Prema Američkoj akademiji za psihijatriju dece i adolescencije, deca uzrasta od osam do 12 godina u Americi provode četiri do šest sati na uređajima, dok tinejdžeri provode i do devet sati.

Većina državnih škola sprovodi učenje na mreži, deca možda provode čak i više vremena od proseka.

(srbijadanas/pixabay)



#Kucanje #Mozak #Rukopis #Tastatura #PRessSerbia #PRessSrbija

Važna poruka: Sa HIV-om se normalno živi

Gotovo 40 miliona odraslih i dece u svetu zaraženo je virusom HIV-a. Na pitanja koliko je pandemija korone dodatno otežala lečenje ovih bolesnika i da li smo na ovaj virus zaboravili, jutros su u „Uranku“ na televiziji K1 odgovarali infektolog dr Marko Marković i Nemanja Vojnović iz udruženja "Potent".






Dr Marko Marković, infektolog: Ljudi koji uzimaju terapiju ne mogu da prenesu bolest

[caption id="attachment_252189" align="alignnone" width="1024"]Važna poruka: Sa HIV-om se normalno živi Foto: Printscreen/TV K1[/caption]

Prema rečima dr Markovića, lečenje virusa HIV-a je značajno unapređeno.

- Prvi slučaj HIV-a u Srbiji registrovan je 1985. godine. U našoj zemlji dostupna je sva savremena terapija, ista kao u bilo kojoj drugoj zemlji u svetu. Virus ne može da se izbaci iz organizma ali važno je znati da ljudi koji uzimaju terapiju ne mogu da prenesu bolest – kazao je dr Marković u „Uranku“. – U našoj zemlji registrovano je 3.000 osoba zaraženih virusom HIV-a, a pretpostavke su da još oko 1.000 osoba živi sa ovim virusom ali ne zna da ga ima. Mnogo je važno stalno podsećati da je i taj virus među nama, ali znati i da sa njim može normalno da se živi.

Kako je kazao dr Marković na K1 ovog jutra, Svetska zdravstvena organizacija ukazuje na to da oko deset miliona ljudi u svetu ne zna da ima HIV.

- Zbog toga je važno apelovati na mere prevencije ali i na testiranje ukoliko su osobe imale rizične seksualne odnose ili na drugi način došle u rizik od zaražavanja. Osobe koje imaju HIV, tokom ove pandemije, trebalo bi da se vakcinišu protiv korone i nema opasnosti po njihovo zdravlje.

Nemanja Vojnović, iz udruženja "Potent": HIV nije gej bolest

[caption id="attachment_252190" align="alignnone" width="1024"]Važna poruka: Sa HIV-om se normalno živi Foto: Printscreen/TV K1[/caption]

Vojnović je u „Uranku“ istakao da je važno HIV vratiti u fokus.

- Ne možemo o HIV-u govoriti samo 1. decembra. Najviše su pogođeni muškarci koji imaju seks sa muškarcima ali moramo znati da HIV nije gej bolest. Zbog te predrasude mnoge žene koje su imale nezaštićeni odnos se ne testiraju i bolest se otkriva tek u poodmakloj fazi – kaže Vojnović. - Infektivna klinika je ustanova kojoj se obraća najviše osoba koje sumnjaju na virus HIV-a, ali u Srbiji se u 24 instituta za javno zdravlje može uraditi testiranje na HIV. Nemojte se plašiti, testirajte se i ako ste oboleli – znajte da možete normalno živeti sa ovom bolešću. Važno je znati i da HIV ne znači apsolutno i sidu.

Vojnović je istakao da životni vek obolelih od HIV-a nije skraćen.

- Takođe, ako se uzima terapija bolest se ne može preneti drugim ljudima. To znači da se mogu imati normalni seksualni odnosi i prirodno imati deca. Nažalost, osobe sa HIV-om i dalje su meta osude i predrasuda.

Vojnović je istakao i da je kondom najbolji način prevencije ali da se, nažalost, u Srbiji ovaj oblik kontracepcije i dalje ne koristi u dovoljnoj meri.

#Hiv #Zivot #PRessSerbia #PRessSrbija

ĐANI ZA JEDNU PESMU UZEO 30.000 DOLARA BAKŠIŠA! Nepoznat čovek mu prišao dok je u klubu u Americi pevao svoj veliki hit

Pevač Radiša Trajković Đani zaradio je 30.000 dolara bakšiša za pesmu "Ti me nikad i nisi volela"!






- Đani i Sandra su zakazali tezge širom Amerike i ne planiraju da se vraćaju do Nove godine. U diskoteke gde pevaju većinom dolaze naši Srbi, naši ljudi koji su se uželeli narodne muzike. Kad Đani peva uvek napravi dobru atmosferu. Prekjuče je uzeo 30.000 dolara bakšiša - rekao je neimenovani izvor, što je Đani i potvrdio.

- Publika je malo dalje od bine u klubu u kom smo nastupali, pa nema klasičnog bakšiša. Video sam da je jedan momak otvorio ogradu da čovek prođe. Nisam mislio da prilazi da da bakšiš, jer to nije pravilo u tom klubu. Čovek mi je mahnuo, ja sam prišao i video da mi je dao topku novca u dolarima. Zahvalio sam, klimnuo glavom, ali nisam video koliko ima. Posle, kada smo brojali, kolege kažu: "Care, za pesmu si dobio 30.000 dolara". Mislio sam da se šale, pa sam prebrojao. Posle mi kaže čovek iz obezbeđenja da je to naš čovek, 11 godina živi u Americi i to mu je omiljena pesma - rekao je iskreno Đani za Srpski Telegraf.

#Dani #Pevac #RadišaTrajković #PRessSerbia #PRessSrbija

Kako je izgledao Noletov put do prvog Grend Slema?(VIDEO)

Portal Tajmlajn je kao jedan od projekata u okviru istraživanja ispratio liniju uspeha Novaka Đokovića kroz novinske natpise i članke sa akcentom na osvajanje prvog Grend slema u karijeri.





Jedan od najboljih tenisera sveta, Novak Đoković profesionalnu karijeru u belom sportu započeo je 2003. godine, do sada osvojio je 20 Grend slem turnira i postavio brojne rekorde u ovom sportu koji za mnoge profesionalne tenisere izgledaju nedostižno.

Ideja na osnovu koje je nastao projekat  pod nazivom Neizvesna prošlost – Vremenska linija (Tajmlajn) bila je je da se, doprinese povećanju kvaliteta istraživačkog novinarstva i kredibilitetu medija u Srbiji a ujedno uveća medijska i digitalna pismenost

 

Tajmlajn portal, baziran je na različitim događajima koji su bili značajni za period 1991 – 2015. Svaki događaj se može povezati u jednu ili više vremenskih linija i sadrži kratak opis u vidu vesti i najmanje dva različita ili suprotna relevantna izvora, koji potiču iz štampanih medija, radijskih ili TV stanica. Određeni događaji su dodatno ilustrovani karikaturama i fotografijama.

Pogledajte ilustrativni video vezan za Noletov put do prvog Grend Slema:



 

 

Foto:ataimages

Izvor:tajmlajn.net /PRessSerbia

 

#GrandSlam #NeizvesnaProšlost #NovakDjokovic #Tajmline #PRessSerbia #PRessSrbija