понедељак, 2. август 2021.

Vaterpolisti Srbije ubedljivo pobedili Crnu Goru, odbojkašice bolje od Južne Koreje!

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Crnu Goru sa 13:6 (6:1, 2:1, 3:2, 3:2), u utakmici poslednjeg petog kola Grupe B na Olimpijskim igrama u Tokiju.






Aktuelni olimpijski šampion sada ima tri pobede i dva poraza i u četvrtfinalu će igrati protiv drugoplasirane ekipe iz Grupe A - Italije.

Srpski tim je dobro i sigurno igrao i u napadu i odbrani protiv Crne Gore, a na golu je siguran bio Branislav Mitrović. Duel je praktično rešen posle prve četvrtine, koju je ekipa Dejana Savića dobila sa 6:1.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Filip Filipović sa tri gola. Po dva gola postigli su Nikola Dedović i Duško Pijetlović.

U ekipi Crne Gore najefikasniji je bio Aleksandar Ivović sa tri gola, dva je postigao Dušan Matković, a jedan gol Aleksa Ukropina. Četvrtfinalne utakmice na programu su u sredu 4. avgusta.

Pobedu su ostvarile i odbojkašice.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Južnu Koreju sa 3:0 u setovima (25:18, 25:17, 25:15), u utakmici petog kola Grupe A na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Srbiju su predvodile Tijana Bošković sa 13 i Milena Rašić sa 12 poena. Bojana Milenković dodala je devet poena, a Bjanka Buša i Mina Popović po osam poena.

U ekipi Južne Koreje najefikasnija je bila Jon Kung Kim sa devet poena, a Su Ji Kim postigla je šest poena.

Srbija sada ima četiri pobede i poraz, a Južna Koreja tri pobede i dva poraza. Obe ekipe plasirale su se u četvrfinale i sada čekaju protivnike. Neporaženi Brazil kasnije igra protiv Kenije.

U četvrtfinalu će igrati pobednici grupa sa četvrtoplasiranim selekcijama iz druge grupe, dok će preostala dva para drugoplasiranih i trećeplasiranih biti određena žrebom. Četvrtfinalne utakmice na programu su u sredu 4. avgusta.

Foto: Printscreen

Izvor: PRessSerbia/Žurnal

#ODBOJKAŠICE #Srbija #Vaterpolisti #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар