Slatkasto-kiselkasti ukus sosa odlično se slaže uz ribu. Probajte, oduševićete se!
Sastojci:
1 kg fileta lososa,
50 ml maslinova ulja,
3 kašike limunovog soka,
so,
biber.
Za sos:
300 ml pomorandžinog soka,
80 g luka,
30 g maslaca,
250 ml pavlake,
20 g kapra,
1 kašičica gustina,
1 kašičica narezane pomorandžine kore,
1/2 kašičice belog bibera,
1 kašika mešavine suvih začina.
Priprema: Riblje filete pokapajte limunovim sokom, malo posolite i pobiberite. Na zagrejanom ulju ih sa svake strane propržite i stavite na toplo mesto. Na maslacu kratko propržite luk narezan na rebra, zalijte sokom od narandže i sa oko 100 mililitra vode. Zajedno kuvajte oko pet minuta. Dodajte narezanu koru pomorandže, suvi začin, biber i kapar koje ste prethodno isprali u hladnoj vodi. Kuvajte još pet minuta i na kraju dodajte gustin razmućen u malo vode i pavlaku. Pustite da još jednom provri. Toplu ribu prelite pripremljenim sosom i poslužite.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#Losos #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар