Kada vam preostane bajatog hleba, ovo je odlična ideja za doručak ili večeru.
Sastojci:
400 g hleba,
150g šunke,
70 g tvrdog sira,
60 g pančete,
50 g praziluka,
4 jaja,
90 ml kisele pavlake,
20 g maslaca,
so,
biber,
kim,
ljuta crvena paprika.
Priprema:
Hleb isecite uz rub pazeći da mu ne prorežete dno. Sredinu hleba izvadite, stisnite ga malo rukom da postane kompaktniji, pa ga narežite na kockice.
Na tiganju bez dodavanja masnoća kratko prepržite slaninu narezanu na šnite. Kad je polupečena odložite je sa strane. Ugasite vatru, pa u isti tiganj ubacite kockice hleba da upiju masnoću koju je pustila slanina.
U dubokoj posudi umutite jaja i kiselu pavlaku. Smesi dodajte narendanu šunku, sir i seckani praziluk, pa dobro promešajte. Punjenje za hleb posolite, pobiberite, dodajte kim i ljutu crvenu papriku.
U hleb rasporedite malo maslaca. Smesu od jaja, šunke i povrća izlijte u sredinu hleba. Preko jaja pospite kockice hleba i naseckanu pečenu slaninu.
Hleb stavite da se peče u rernu zagrejanu na 180 stepeni 15-20 minuta. Poslužite toplo.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#PredlogZaDoručak #RECEPTDANA #SiromIJajima #StariHlebPunjenŠunkom #StariPunjeniHleb #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар