уторак, 26. мај 2020.

Recept dana: PUNJENI PARADAJZ!

PUNJENI PARADAJZ! Lagano jelo za prolećne dane - veoma zdrav obrok! 






SASTOJCI:

  • tri kašike maslinovog ulja

  • tri čena belog luka

  • pola kašičice soli

  • pola kašičice bibera

  • veći plavi patlidžan

  • crvena paprika babura

  • srednja glavica crnog luka

  • čeri paradajz


PRIPREMA:

Pomešati maslinovo ulje, potisnuti beli luk, so i biber. Patlidžan oprati, očistiti, iseći na kolutove, pa staviti u pleh. Dodati očišćenu papriku i na četvrtine isečen crni luk, pa preliti mešavinom sa maslinovim uljem. Promešati i peći u rerni na 200 stepeni oko 45 minuta.

Prohladiti, pebaciti u blender, pa izmiksati. Po potrebi dodati malo ulja. Čeri paradajz prepoloviti i očistiti od semenki, pa napuniti pripremljenim filom.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Informer

#PredlogZaRučak #PUNJENIPARADAJZ #RECEPTDANA #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар